Újonc lett a bajnok az F1 Esports-ban, Bereznay győzelemmel bronzérmes

Noha Red Bull-os ellenfele komolyan megszorongatta a hajrában, a ferraris David Tonizzát koronázták bajnokká a Forma-1 e-sportbajnokságának.

img_4766.JPG

Három futammal az F1 Esports 2019-es szezonjának vége előtt még négy esélyes volt a bajnoki címre, többek között Bereznay Dániel is matematikailag behozható lemaradásban volt az Alfa Romeóval a tabellát vezető David Tonizzával szemben. Az utolsó három összecsapást Japánban, az USA-ban, valamint Brazíliában rendezték meg.

Az idény tizedik futamán, a virtuális szuzukai pályán a Red Bull-os Frederik Rasmussen győzött, aki így csökkentette hátrányát a futamot negyedikként záró Tonizzával szemben – eközben a renault-s Jarno Opmeer, aki hatodik lett, és a nullázó Bereznay kiestek a bajnokságért vívott küzdelemből. Rasmussen mögött a Racing Point pilótája, Lucas Blakely és a Toro Rossó-s Patrik Holzmann álltak dobogóra.

Rasmussen Austinban folytatta a hadjáratát, domináns győzelmének köszönhetően négy ponttal a bajnokság élére tört a dán! Tonizza ugyan a harmadik helyen ért célba, de pályaelhagyás miatt három másodpercet hozzáírtak az idejéhez, így csak hatodikként rangsorolták. Így a mclarenes Enzo Bonito mögött az előző két év bajnoka, Brendon Leigh lett harmadik a Mercedesszel – a brit mindössze másodjára állt dobogóra a szezonban. Bereznayt az ötödik helyen intették le.

Formula 1 on Twitter

P2 - Tonizza � ⬇️ ⬇️ ⬇️ P10 - Rasmussen David Tonizza crosses the line to become the #F1Esports champion � https://t.co/rlSHTQB70O

A magyar pilóta azonban Brazíliában Tonizzával mérkőzhetett meg a győzelemért, Bereznay utolsó körös előzéssel nyerte a szezon utolsó versenyét. Tonizzának viszont a második hely is elég volt a bajnoki címhez, mivel Rasmussen mindössze a tizedik lett. Alvaro Carreton futott be harmadikként a Williamsszel, Bereznay csapattársa, az USA-ban is két pontot szerző Salih Saltunc előtt végezve.

Tonizza 13 pontos előnnyel nyerte meg újoncként a bajnokságot, Rasmussen lett a második, Bereznay pedig a harmadik. A magyar öt ponttal előzte Opmeert a végelszámolásnál, míg Brendon Leigh az ötödik helyen már jelentősebb, 100 pont feletti lemaradásban zárt. A csapatbajnokságban a Red Bullt koronázták bajnokká a Ferrari, az Alfa Romeo és a Renault előtt, az előző szezonban bajnok Mercedes eközben csupán nyolcadik lett.

190141-fda-tonizza.jpg

David Tonizza az F1 Esports Pro Series 2019-es bajnoka. | Fotó: Ferrari Media

Nyitókép: Kováts Olivér / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3315339962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása