F1: Így vélekedett Ocon a visszatérésről és az első kilométerekről

Fülig érő szájjal tért vissza az F1-be és a Renault-hoz Esteban Ocon, aki a jövő évi korlátozások miatt nagyon hálás csapatának, hogy mindkét napot megkaphatta az abu-dzabi teszten.

1fae-4e62-e468-47958d17c543_bc1f4b51db0db9b8e88d34fcf28c3fb987d04506.jpg

Esteban Ocon 2020-ban már újra ott lesz a Forma-1-es rajtrácson, Nico Hülkenberg helyét veszi át a Renault-nál. Régi-új csapatánál – korábban volt teszt- és tartalékpilóta Enstone-ban – már a 2019-es szezont lezáró abu-dzabi gumiteszten autóba ülhetett, az első napot Valtteri Bottas körétől 2,3 másodperccel elmaradva a 8. helyen zárta.

Ocon a két négyórás etap alatt 77 kört tett meg, a francia úgy érzi, jó, hogy megkapta a lehetőséget, hiszen jövőre már csak hat napot tudnak tesztelni az első éles bevetés előtt a csapatok.

„Határozottan segít nekem, hiszen így a februári tesztre előnnyel érkezem. Addigra már fix lesz a pozícióm az autóban, hiszen vannak olyan dolgok, amiket csak a pályán lehet megtapasztalni. Remek ez a lehetőség” – magyarázta Ocon a Motorsport.com-nak adott interjújában. – „Idén nem volt sok lehetőségem vezetni, így az problémát jelent, hogy februárban is kevesebb nap áll a rendelkezésünkre. Ez a két nap az onnan hiányzó kettőt pótolja most.”

9f0a-0098-5c00-4cbbbcf65daf_84a53e40884d2af5c02efc12295c78619e40c4c5.jpg

„Fantasztikus érzés visszatérni. Elég izgatott is voltam a mai nap miatt, tulajdonképpen erre vártam hónapok óta. Jók az első benyomások, a csapat igencsak meleg fogadtatásban részesített. Találkoztam régi és új arcokkal egyaránt, nagyon jó volt. Az apró részleteken el is kezdtünk dolgozni, ahogyan pedig haladtunk előre, egyre jobban tudtam a határon menni” – mesélt az érzéseiről a 23 éves versenyző, aki elmondása szerint sima napot zárt, ugyan az üléssel akadtak problémái.

Az RS19-esről is kérdezték, Ocon így jellemezte az autót: „Jónak éreztem. Természetesen mindig van hová bőven fejlődni, a motor is új volt számomra néhány év után, de rendben találtam az erejét. Az egyensúly az, amin még rendszeresen dolgozni kell. Úgy gondolom, a kezdeti alapok megvannak, amikre építkezni tudunk a második napon” – jegyezte meg.

A 2016-os idény közepén mutatkozott be a Manornál a korábbi GP3-as bajnok, a következő két évben a Force India/Racing Point csapatnál folytathatta. Az idei szezonban a Mercedest erősítette harmadik számú versenyzőként.

Fotó: Renault Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3215337498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása