F1: Rekordhosszú versenynaptár, kevesebb teszt 2020-ban – hivatalos!

Áldását adta a Forma-1 rekordhosszúságú, 2020-as versenynaptárára az FIA Motorsport Világtanács, a csapatok azonban lényegesen kevesebb tesztelhetnek.

190051_rus.jpg

22 versenyt rendeznek jövőre a Forma-1-ben, a minden eddiginél hosszabb versenynaptárt immár az FIA Motorsport Világtanács (WMSC) is jóváhagyta – írja az F1i.com. A 2020-as szezon március 15-én rajtol Melbourne-ben, az utolsó futamot pedig Abu-Dzabiban tartják, november 29-én.

Új helyszínként került be a sportág körforgásába a vietnámi Hanoi, mintegy 35 év után a hollandiai Zandvoortba is visszatér a sorozat – előbbi helyszínre április 5-én, utóbbira május 3-án, a Forma-2 és a Forma-3 kíséretével látogat el a mezőny. A 35. Magyar Nagydíj augusztus 2-án lesz.

A WMSC a sportszabályzatot azonban továbbra sem véglegesítette, több kérdésben – mint például a fordított rajtrács vagy a kvalifikációs futam – is elektronikus szavazás útján döntenek majd.

Az viszont már biztos, hogy jövőre kevesebbet tesztelhetnek a csapatok – a szezon előtt az eddigi nyolc helyett csak hat napot, a futam között pedig egyáltalán nem. A két háromnapos gyakorlásnak a barcelonai versenypálya ad otthont, február 19-e és 21-e, valamint 26-a és 28-a között.

Verstappenék máris aggódnak

ap-21qk38vdd2111_news.jpg

A Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen aggodalmát fejezte ki a meglátása szerint már túlságosan hosszú jövő évi Forma-1-es idény miatt, szerinte a 22 futam egyes csapattagoknál akár váláshoz is vezethet.

„Nem értek egyet az évi 22 futammal” – mondta a Motorsport.com-nak. – „Úgy gondolom, hogy ki kellene jelölnünk a legjobb pályákat, és csak azokon versenyezni. Tudom, hogy pénzt akarnak csinálni ebből, de a szerelőkre is gondolni kellene. Már hétfő-kedd tájékán megérkeznek a pályára, hogy felépítsenek mindent, míg a nagyfőnökök ráérnek szombaton jönni, és adott esetben már a verseny közben hazarepülnek.”

„Nekik ez nem probléma, így akár 30 verseny sem jelentene nekik gondot, mert csak három napig vannak távol. Ezzel szemben egy hétvége a legtöbb ember esetében öt-hat napot jelent, és most csak a szerelőkről beszélek. Ha még több lesz, az sokaknál válóok lehet” – tette hozzá.

_x4i3940.jpg

Egyetértett Verstappennel a Racing Point mexikóija, Sergio Pérez is, aki immár két kisgyermek büszke apja.

„Amikor elkezdtük, még csak 19 verseny volt, de már az is sok volt. Nekünk, versenyzőknek ez is rengeteg munkát jelent, pedig az európai versenyekre ráérünk csütörtök reggel odaérni. Sokkal inkább aggódom azonban a szerelők és a mérnökök miatt” – nyilatkozta Pérez. – „Kétlem, hogy lehetőségük lesz bármilyen szociális életet élni, nagyon kemény lesz. Lesz egy pont, amikor fontolóra vesszük, hogy két szerelőcsapattal dolgozzunk, és valahogyan megosszuk köztük a munkát.”

Fotó: Ferrari Media, Getty Images / Red Bull Content Pool, Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5915194450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása