F1: Válás és motorcsere Valtteri Bottasnál

Két rossz hír is napvilágot látott a Mercedes finn Forma-1-es pilótájáról csütörtökön: véget ér az immár három éve tartó házassága, ráadásul – ahogyan arra előzetesen számítani lehetett – a szezonzárón is csak a mezőny végéről indulhat.

m221300_2.jpg

Még a brazíliai műszaki betli után felmerült annak eshetősége, hogy Valtteri Bottas csak az utolsó helyről vághat neki az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíjnak – a Mercedes 2019 utolsó versenyhétvégéjének napján megerősítette, hogy javíthatatlan a meghibásodott erőforrás, így teljesen új egységet kap a finn belsőégésű motorból, turbófeltöltőből, valamint hőenergia-visszanyerőből (MGU-H).

Bottas helyzetét tovább nehezíti, hogy épp a minap jelentette be, hogy feleségével, Emilia Pikkarainen úszónővel kötött házassága három év után véget ér. Bottas és Pikkarainen kapcsolata 2010-ben, vagyis több mint kilenc évvel ezelőtt kezdődött.

„Sajnálatos módon tudatnom kell veletek, hogy Emilia és köztem véget ért a házasság. Különválnak az útjaink a karrierem jelentette kihívások miatt, és úgy gondoljuk, mindkettőnk számára így lesz a legjobb. A jövőben szimplán barátok leszünk. Örökké hálás leszek neki az értem hozott áldozatokért, az éveken át tartó támogatásért, illetve a közösen megélt élményekért”

– írta közösségi platformjain a hétszeres nagydíjgyőztes, hozzátéve, hogy bízik benne, hogy a publikum tiszteletben tartja kettejük magánéletét ebben az ügyben.

Valtteri Bottas on Twitter

Unfortunately I have to share you the news that the marriage between Emilia and myself has come to an end:

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr915329280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása