F1: Rajtbüntetés várhat Bottasra a szezonzárón

A brazíliai kiesés további fejfájást okozhat a Mercedes finn versenyzőjének: egyelőre nem tudni, menthető-e az elromlott motorja.

m221245.jpg

Valtteri Bottas motorhibája bolygatta fel a Forma-1-es Brazil Nagydíj menetét, félreállása ugyanis végül biztonsági autós fázist vont maga után.

„Egyelőre magunk sem tudunk többet. Tudtunk róla, hogy a verseny folyamán megemelkedett az olajfogyasztásunk. Nagyon hirtelen, körülbelül fél kör alatt szivárgott el, mielőtt megállt a motor” – mesélte a probléma kapcsán a Motorsport.com-nak a Mercedes technikai igazgatója, James Allison, aki az interlagosi versenyhétvégén – Toto Wolff távollétében – csapatfőnökként is funkcionált a csapatnál.

Bottas a verseny után elmondta, hogy kételkedik benne, hogy menthető az erőforrás, de erről csak jövő hét kedden lesz hivatalos fejlemény. Amennyiben új motort kell beszerelni az autójába, az automatikusan tízhelyes rajtbüntetést von maga után az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíjra, ahogyan az volt a ferraris Charles Leclerc esetében az előző hétvégén.

A Mercedes szempontjából ennek nem lenne komolyabb jelentősége, mivel a konstruktőri és az egyéni bajnoki cím mellett immár Valtteri Bottas második helye is betonbiztos az összetettben.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6515313986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása