F1: Egy édesanya játszott kulcsszerepet Verstappen győzelmében

Szülési szabadságról visszatért stratégája mentette meg Verstappen brazíliai győzelmét, győztes húzását dobogóval honorálták.

ap-227dm8q1w2111_news.jpg

Egy sokak számára ismeretlen hölgy vehette át a Red Bull konstruktőri futamgyőzelmi trófeáját a Forma-1-es Brazil Nagydíj díjátadó ceremóniáján, pedig neki köszönhetően szerezte meg harmadik 2019-es sikerét Max Verstappen. Ő Hannah Schmitz, és már évek óta a Milton Keynes-i csapat alkalmazásában áll stratégaként, nemrégiben tért vissza a szülési szabadságáról.

ap-227f3tz7w1w11_news.jpg

Schmitz döntött úgy, hogy az első biztonsági autós fázis alatt hozzák ki a holland pilótát, még ha ez pozícióveszteséggel is jár Lewis Hamiltonnal szemben. Hamar kifizetődőnek bizonyult a húzás, mert az újraindításnál Verstappen körbeautózta a brit pilótát a Senna-S-ben, és onnantól fogva már nem adta ki a kezei közül az első pozíciót.

„Amikor vezeted a versenyt, az egész olyan, mintha egy sakkjátszma lenne, mert a mögötted lévő autó garantáltan az ellenkezőjét fogja csinálni. Nagyon bátor dolog pozíciót eladni a pályán” – mesélt a merész húzásról a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner. – „Ehhez magabiztosnak kell lenni abban, hogy vissza tudunk előzni, ami egyszer korábban már sikerült Maxnak. Úgy éreztük, hogy meg tudja újra csinálni, mert gumielőnye volt, és csak egyetlen pozíciót veszített.”

Horner nagyra becsüli Schmitz elkötelezettségét, hiszen a stratégahölgy a szülés után teljes munkaidőben tért vissza a Red Bullhoz. A bátor lépés jutalma gyanánt mehetett fel a díjátadóra.

„Már évek óta velünk van a stratégiai csapatban Hannah. Tavaly szülési szabadságra, de rögtön teljes munkaidőben tért vissza. Láthatóan el van kötelezve a munkája iránt. Elkötelezettségét és szenvedélyét mi sem mutatja jobban, hogy napi 4 órát autózik a munkába minden nap. Övé volt a győztes döntés, ezért úgy éreztem, helyes úgy megjutalmaznom őt, hogy átveheti a csapat trófeáját. Úgy vélem, remek példa lehet ő a dolgozó anyukák számára, mivel fontos tagja a csapatunknak” – zárta gondolatait Horner.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8115312970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása