WTCR: Michelisz újra a bajnokság élén, Mulleré az első makaói felvonás
WTCR 2019: Makaó - 1. futam

Hozta a kötelezőt a makaói WTCR-forduló első futamán Michelisz Norbert, rajtpozícióját megőrizve a második helyen futott be a futamgyőztes Yvan Muller mögött. Esteban Guerrieri nullázásával visszavette az első helyet az összetettben, de a folytatás rendkívül nehéznek ígérkezik.

638e8bf5ee02e35263672231ad963213.JPG

Az FIA GT Világkupa versenyén történt baleset(ek) miatt végül csak öt perccel kezdődött korábban a tervezettnél az első WTCR-futam Makaón. Az első rajtkockából puskagolyóként lőtt ki Yvan Muller, a francia Lynk&Có-s egyértelműen maga mögött tudta tartani Michelisz Norbertet, aki a második helyen le is maradt.

Michelisz legfőbb ellenfele, Esteban Guerrieri a motorcseréje miatt csak a sor végéről kezdhette meg a versenyt, de a mezőny megtizedelődésének okán ez nem a 32., hanem a 26. rajtkockát jelentette. A szabadkártyás Billy Lo mellett viszonylag hamar elhúzott az argentin, majd további három pozíciót nyert annak köszönhetően, hogy a második kör elején Mikel Azcona, Jean-Karl Vernay és Benjamin Leuchter is kicsúszott a Lisszabon-kanyarnál, de mindhárman gyorsan elhagyták a tumultus helyszínét.

A Lynk&Co megkezdte a taktikázást még féltáv előtt, így Yann Ehrlacher a negyedik helyről félreállt, majd a hetedikre sorolt be, hogy ezzel a világkupára esélyes márkatársa, Thed Björk egy pozícióval előrébb kerüljön. A Lynk&Cónál 120 kilóval könnyebb Audival azonban szinte képtelenség volt megfékezni a tavalyi futamgyőztes Frédéric Vervisch-t, aki Gabriele Tarquini után Ehrlacher-t is megreggelizte, majd elkezdett felzárkózni Thed Björkre.

A hatodik körben is kritikus pontnak bizonyult a Lisszabon-kanyar, ezúttal Ma Qing Hua és Niels Langeveld versenye véget is ért ott, de az Alfa Romeo és az Audi műszaki mentését sárga zászló mellett le tudták bonyolítani.

039e02cdd11a652662ec3704d0f12fa4.jpg

Muller nyerte az első futamot Makaóban. | Fotó: Clement Marin / DPPI (FIA WTCR Media)

Michelisz az utolsó két körben még megpróbálta kizökkenteni Mullert a ritmusból, de nem járt sikerrel – másodikként futott be, amivel visszavette a vezetést a vk-összetettben, 18 ponttal előzi Guerrierit, aki végül kiállt a boxba, míg a francia idei harmadik győzelmét szerezte. Vasárnap azonban nehéz futamok várnak a BRC magyarjára, mivel mindkét alkalommal a 12. helyről rajtolhat csak.

A dobogó legalsó fokára végül az alfás Kevin Ceccon állhatott fel, miután Andy Priaulx – Ehrlacher példáját követve – eladta a pozícióját, hogy Björk újabb pontokkal gazdagodhasson. Így a 2017-es világbajnok az ötödik lett a volkswagenes Rob Huff mögött, Priaulx a hatodik, majd Vervisch, Ehrlacher, Tarquini és Nick Catsburg tették teljessé az első tíz helyezett sorrendjét. Az utolsó pontokat Johan Kristoffersson, Aurélien Panis, Robert Dahlgren, Néstor Girolami és Tiago Monteiro csípték el. Tassi Attilát a 18. helyen intette le a kockás zászló, vagyis pont nélkül zárt.

A vasárnapi versenyek még indokoltabbá teszik a koránkelést vagy éppen a virrasztást, mivel a fordított rajtrácsos futam 1:20-kor, a harmadik verseny pedig 4:00-kor veszi kezdetét. A futamokat az Eurosport 1 és az M4 Sport is élőben közvetíti.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2019_makao_r1.jpg

Az egyéni bajnokság állása 25 futam után (még 5 van hátra):

Neil Hudson on Twitter

New championship standings - Michelisz pulls away from Guerrieiri, while Muller moves up to P3 ahead of Bjork #WTCR

Nyitókép: Malcolm Griffiths / Sports Bureau (Macau Grand Prix Media Area)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr615308416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása