WTCR: Rajtbüntetés, visszalépések, programváltozás – a makaói péntek hozadéka

További két fővel garantáltan csökkent a létszám, Esteban Guerrierit megbüntették, más időpontokban rajtolnak a versenyek.

8745bc7339abe1331d28dea7d46521f7.jpg

Több minden is változott a WTCR 2019-es szezonjának utolsó előtti állomásán, Makaón. A legdrasztikusabb változásnak talán az mondható, hogy mindhárom verseny időpontját megváltoztatták a szervezők: ennek értelmében a szombati első verseny 7:30-kor rajtol, a vasárnapi futamokat pedig 1:20-tól és 4 órától rendezik meg.

Magyar szempontból viszont legalább ennyire fontos hír, hogy a vasárnap éjszaka esedékes, fordított rajtrácsos futamot mégsem Michelisz Norbert legfőbb ellenfele, Esteban Guerrieri kezdheti az élről, mivel a Münnich Motorsport argentinját megbüntették, amiért feltartotta Nick Catsburgot. A hyundaios kárára elkövetett kihágásért háromhelyes rajtbüntetést és egy büntetőpontot kapott – vagyis a negyedik helyre esett vissza a rajtrácson, az első sorba így két Lynk&Co állhat fel Yann Ehrlacher-val és Thed Björkkel, a harmadik pozícióba pedig az alfás Kevin Ceccon került. Michelisz pedig mindkét futamot a 12. helyről kezdheti vasárnap.

6d29fcb35d3e0511dd7f253e4c402931.JPG

Fotó: Jamey Price / Sports Bureau (Macau Grand Prix Media Area)

Ezért büntették Guerrierit, az ítélettel az argentin láthatóan nem elégedett: „Ez a kivezető körön történt, próbáltam tartani a pozíciómat, hogy a kék autót mögött kezdhessem meg a körömet. Számomra léteznek íratlan szabályok, ami a felvezető körös pozíciók tartására vonatkozik. Nagyon csalódott vagyok” – írta Facebook-oldalán a hondás. Videón az eset:

A pénteki nap eseményei után többen is visszaléptek. Mint az ismeretes, Jim Ka To autója a Robert Dahlgrennel való ütközéskor sérült meg a Fishermen’s-kanyarban, Gordon Sheddenbe pedig vétlen módon rongyolt bele Michelisz a második időmérő edzés első szakaszában – a hongkongi szabadkártyás és a WRT skót versenyzője sem indul a futamokon.

Ezzel 26 fősre csökkent a világkupa mezőnye, tehát mintha el se látogattak volna a szabadkártyások Makaóra. Az öt hongkongi versenyző közül azonban négynek egyik időmérőn sem sikerült versenyképes mért kört prezentálnia, és ezzel megfelelnie a 105%-os követelménynek. Így Khai Wah Wong, Terence Tse, James Tang és Arthur Law csak a kispadról szemlélheti az eseményeket, a szabadkártyások közül pedig csak a makaói Billy Lo maradt talpon.

Emellett a Sébastien Loeb Racing közölte, hogy motort cseréltek Benjamin Leuchter Volkswagenjében, miután a német szintén autót tört a Q1-ben – ám vis maior miatt megúszta a büntetést.

Nyitókép: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4715308364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása