Csábítják Alonsót a 2020-as Indy 500-ra

Az Andretti Autosport szívesen adna lehetőséget Fernando Alonsónak a jövő évi indianapolisi versenyen, az akadályt ebben a Honda jelentheti.

dakar_2019_press_023.JPG

Fernando Alonso jelenleg minden erejével a januárban esedékes Dakar-ralira összpontosít, azt nem tudni azonban, hogy mik a további tervei a következő szezonra. A spanyolok kétszeres Forma-1-es világbajnoka korábban többször is elmondta, hogy befejezetlen ügye van az Indy 500-on a Tripla Koronából – ami a Monacói Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás megnyerése mellett még a tengerentúli sikert foglalja magába – kifolyólag, de konkrétumok még ennek kapcsán sem körvonalazódnak.

Annyi derült ki idáig, hogy a McLaren szívesen csatasorba állítana egy harmadik autót Alonso kedvéért az 500 mérföldes eseményen, de az Andretti Autosport sem zárkózna el egy újabb együttműködéstől a 2017-es próbálkozást követően.

„Már beszéltünk róla, és imádnám, ha újra nálunk vezetne, de ehhez még nagyon sok mindennek kellene történnie” – árulta el a RACER-nek Michael Andretti csapattulajdonos. – „El kell döntenie egyrészt, mit akar csinálni. Még mindig maradhat a McLarennél, de van itt még más is. Az is egy lehetőség, de nem éppen jó.”

A szaklap úgy tudja, hogy az andrettis szövetségbe a Hondának is lehet beleszólása, amellyel utolsó F1-es évei folyamán nem ápolt éppen baráti kapcsolatot Alonso – emlékezzünk csak vissza a „GP2-es motor” és az ehhez hasonló rádióüzenetekre például… Többek között ez volt az oka annak, hogy idén a spanyol McLaren-Dallaráját Chevrolet-erőforrás hajtotta, a Honda ugyanis az összezördülések után nem volt hajlandó motort biztosítani.

Az Andretti Autosport jövőre egyébként is egy komplett flottával támad majd az IndyCarban, a csapat öt (!) teljes szezonos versenygépét Alexander Rossi, Ryan Hunter-Reay, Marco Andretti, Zach Veach és Colton Herta foglalhatják el. A hatodik ülésért pedig Alonso mellett James Hinchcliffe is harcba szállhat, aki pont a McLaren miatt maradt hoppon az utolsó utáni pillanatban.

 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6415299554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása