F1: Az egekbe szökhetnek a költségek 2020-ban?

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner arra számít, rekorddrága lesz a jövő évi Forma-1-es szezon a 2021-es szabályváltozások miatt.

ap-222z19gjh1w11_news.jpg

2020-ban még szabadon költekezhetnek a csapatok a Forma-1-ben, egy évvel később azonban már a 175 millió dolláros költségplafon köti majd meg a kezeiket. Az viszont könnyen előfordulhat, hogy jövőre a szabályalkotók éppen az ellenkezőjét váltják ki annak, mint amit el akarnak érni az új éra változásaival. Legalábbis Christian Horner szerint, a Red Bull csapatvezetője ugyanis nem tartja kizártnak, hogy a felkészülés miatt minden idők legdrágább szezonja fog következni.

 

„Továbbra is kiállok amellett, amit már korábban mondtam. Jobb lett volna előbb a költséglimitet bevezetni, és csak egy évvel rá az új szabályokat. A költségplafon megfékezte volna a költekezést, így azonban a legdrágább F1-es évünknek nézünk elébe. Most, hogy már ismertek a 2021-es szabályok, egy fejlett csapat kezdi el vizsgálni azokat” – idézi az F1i.com Horner szavait.

„Hihetetlenül költséges év lesz, mivel kétféle szabályrendszer alapján kell fejlesztenünk. Sűrű és drága lesz a 2020-as szezon, a pályán és azon kívül is természetesen.”

A középmezőnyt jelenleg magabiztosan vezető McLarennél sem számítanak jobbra, Zak Brown vezérigazgató szerint elképzelhető, hogy a jövő évi költekezés előnybe hozhatja az élcsapatokat, főként a Ferrarit és a Mercedest – emiatt némi időbe beletelhet, mire felzárkózik rájuk a többi csapat. Osztja a nézetet a sereghajtó Williamst irányító Claire Williams is: úgy véli, az Alfa Romeo és a Haas is nehéz helyzetbe kerülhet, mivel amúgy is kisebb költségvetésből gazdálkodnak, de ennek ellenére is van valami, ami bizakodása ad okot a csapatnak.

„A szabályokat illetően legalább öt éven át stabilitás lesz 2021-től. Egyébként pokolian nehéz, mert ahogy azt már korábban mondtam, ezek a pénzügyi korlátozások a legjobbak, amik a mi szempontunkból történhetnek. Függetlenek vagyunk ugyanis, csak a szponzorációra támaszkodhatunk” – jegyezte meg Claire Williams.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2315298134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása