WTCR: Versenyzőt cserél Makaóra a PWR Racing

Változik a PWR Racing felállása a túraautó-világkupa következő, makaói versenyhétvégéjén.

03-daniel-haglof.jpg

Egy héttel a makaói WTCR-forduló előtt bejelentették, hogy új csapattársat kap Mikel Azcona a PWR Racingnél Robert Dahlgren személyében. Dahlgren szintén a csapat kötelékébe tartozik, a skandináv TCR-bajnokságban idén szerezte második bajnoki címét.

„Büszkeséggel tölt el, egyúttal hálás is vagyok, amiért a PWR-t képviselhetem a WTCR-ben. A teljes csapat közösen fejlesztette az autót az idei év folyamán, mind a skandináv TCR-ben, mind pedig a WTCR-ben. Ez az, ami miatt különösen izgalmas lesz majd látni, hogyan fog operálni a Cupra ezen körülmények között. Makaó a véleményem szerint a világ egyik legmenőbb versenypályája” – nyilatkozta Dahlgren.

02-robert-dahlgren.jpg

Egymás után nyert két bajnoki címet a skandináv TCR-ben Robert Dahlgren.

Dahlgren utoljára 2011-ben versenyzett globális szinten: a Cyan Racing Volvójával indult, szintén a makaói hétvégére ugrott be. Meg is nyerte a Q1-et az időmérő edzésen, a második szakaszban azonban összetörte az autóját, így a versenyeken már rajthoz sem állhatott.

Ami Haglöföt illeti, a szűk utcai pályán inkább a csapat irányítására akar koncentrálni, ezért fogja a boxutca falának másik oldaláról szemlélni az eseményeket. „Robert a valaha volt egyik legjobb versenyző, akivel és aki ellen versenyeztem. Értékes tagja a csapatnak, akit együtt fedeztünk fel. Remek móka lesz ott versenyezni látni, igaz, kemény kihívásnak néz elébe, de Dahlgrennek minden tapasztalata megvan ahhoz, hogy pontot szerezzen” – beszélt elismerően helyetteséről Haglöf.

dahlgren31.jpg

Robert Dahlgren 2011-ben.

Haglöf idén mutatkozott be a WTCR-ben, és ugyan jelentősen elmarad a regnáló TCR Europe-bajnok csapattársától – aki rendre az élbolyban csatázik, ennek megfelelően az egyéni összetettben is igen előkelő pozícióban, a legjobb öt között van –, és így csak a 24. helyen áll a bajnokságban, a Hungaroringen dobogóra tudott állni. Egyelőre nem tudni, hogy a malajziai szezonzárón visszaveszi-e a második Cuprát.

Nemcsak a PWR-Cupra csapatánál, hanem a Hyundainál is lesz egy versenyzőcsere, Luca Engstler veszi át Augusto Farfus helyét. A mezőnyhöz továbbá hat szabadkártyás is csatlakozik: Billy Lo, James Tang, Kwai Wah Wong, Arthur Law, Terence Tse és Jim Ka To.

Fotó: FIA WTCR Media, TCR Scandinavia Media, Cyan Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3215294366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása