WTCR: Hatalmas lehetőség Engstlernek, Farfus helyett indul Makaón

A szlovákiai szabadkártyás szereplés után újabb WTCR-hétvégén áll rajthoz a 19 éves Luca Engstler.

2019-2019_hockenheim_race_2---2019_eur_hockenheim_race_2_8_luca_engstler_038.jpg

Újabb elképesztően zsúfolt, de egyben sikeres szezont fut Luca Engstler: a német ifjonc megnyerte már a TCR malajziai és ázsiai kiírását, de nyert futamokat a kínai bajnokságban, valamint a TCR Európa-kupában is – utóbbiban a M1RA színeit képviselve, az összetett ötödik helyről próbál felkapaszkodni a dobogóra az utolsó, monzai hétvégén.

Úgy tűnik, hogy erre az évre egy újabb világkupás indulással teheti fel a koronát – ugyanis a Hyundai csütörtökön bejelentette, hogy Engstler helyettesíti a makaói hétvégén a GT-világkupában induló Augusto Farfust a BRC Hyundai N LUKOIL Racing Team felállásában, Nick Catsburg ideiglenes csapattársaként.

2a2eeacf175964833ce120ea2e72b380.jpg

„Nagyon örülök annak, hogy újra esélyem van a WTCR-ben versenyezni, ez egy hatalmas lehetőség. Már elkezdtem edzeni a hétvégére. Ez egy új pálya lesz számomra, és arra számítok, hogy az utcai pályán nagyon komoly fizikai igénybevételt fog jelenteni a három futam. Egy olyan versenyképes bajnokságban, mint amilyen a WTCR, úgy kell megérkezni, hogy teljesen készen állj, így minden percet a felkészülésre fogok szánni addig is”

– nyilatkozta Engstler.

Korábban Engstler Szlovákiában állt rajthoz édesapja, az ex-WTCC-s Franz Engstler csapatával, a Liqui Moly Team Engstler színeiben, szabadkártyásként két 10. hellyel távozott Diósförgepatonyból.

Fotó: TCR Europe Media, Marcel Langer / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr215216906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása