WTCR: Michelisz szerint „nem számít, ki vezet most”

A Hyundai magyar versenyzője szerint lényegtelen, hogy Japánban elveszítette a vk-elsőséget, ellenben azzal, hogy év végén ki áll majd a bajnokság élén. Michelisz úgy véli, a kiegyensúlyozottság lesz a kulcs a hátralevő versenyeken.

32fade7854083e39fce032254c63a3f9.jpg

Éllovasként érkezett meg a túraautó-világkupa (WTCR) szuzukai hétvégéjére Michelisz Norbert, de Esteban Guerrieri visszavette az első helyet az összetettben, igaz, két fordulóval az idény vége előtt csak hat ponttal előzi a magyar pilótát. Michelisz szerint azonban nincs jelentősége annak, hogy most hondás ellenfele vezeti a kiírást.

„Elég pozitív vagyok alapvetően, de be kell, hogy valljam, egy kicsit szenvedtünk az időmérőn. Az viszont remek érzés, hogy sikerült nyernünk egy futamot. Mindhárom versenyen a pontszerzők között voltunk” – idézi Michelisz gondolatait a TouringCars.net; a BRC-s az első futamon a 13. lett, a vasárnapi versenyek közül az elsőt megnyerte, a másodikon a 8. helyen végzett.

„Ha a bajnokságért mész, nem számíthatsz arra, hogy mindig a legjobb csomagodat, habár úgy gondolom, hogy nekünk eddig sikerült a legjobbat kihoznunk belőle. De Johan [Kristoffersson – szerk.], Kevin [Ceccon – szerk.] és a többiek is fantasztikus munkát végeztek. Ezen a szinten már minden századmásodpercért küzd az ember. Arra számítok, Makaón erősebbek leszünk, már várom, hogy ott versenyezzünk.”

„Nem igazán számít, ki vezet most” – szögezte le. – „Az egyetlen célom az, hogy lőtávolságon belül maradjak. Persze, ha lenne rá lehetőségem, azt választanám, hogy vezessek azzal a néhány ponttal. Szerintem így is pozitív hétvégét zártunk viszont.”

41b86cddb7b6a756be3a9c3888d40cde.jpg

A 34 esztendős versenyző elmondása szerint Makaón és Malajziában arra fog összpontosítani, hogy továbbra is konzisztensen teljesítsen – a futamgyőzelmek önmagukban ugyanis nem garantálják a bajnoki címet.

„Tavaly egy bizonyos pontig nagyon jó volt a kvalifikációs átlagom, de a szezon vége felé már nem tudtam harcolni a bajnokságért. Rendben, szép, hogy nyertem négy versenyt, de ha választhatnék, inkább azt választanám, hogy a bajnokságot nyerem meg. Jó érzés versenyeket nyerni, de azt hiszem, a bajnokság megnyerés egy különleges érzés lenne” – magyarázta.

„Félréértés ne essék: amikor lehetőség adódik a győzelemre, meg kell ragadni, mert a legnagyobb különbség az első és a második hely között van. Emellett okosnak kell lenni, és a helyén kezelni az esélyeidet. Összességében boldog vagyok amiatt, hogy nyertem már négy versenyt, remélhetőleg egy vagy két győzelmet még begyűjtök a végéig. A fő célom azonban a bajnoki cím marad!”

Michelisz legjobb összetettbéli eredményét 2017-ben érte el, amikor még túraautó-világbajnokság néven futott a széria: második lett a volvós Thed Björk mögött a Hondával.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6115269144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása