WTCR: Őskáosz a szuzukai rajtrácson, Guerrieri indul az élről szombaton

Még nehezebbé vált Michelisz Norbert helyzete Japánban, ugyanis átláthatatlan büntetések sorát követően legfőbb riválisa, Esteban Guerrieri indul az élről az első futamon.

95ab22e5a7e2c6a2dae288ffd6dbc2ee.jpg

Michelisz Norbit és további négy versenyzőt már a tegnapi nap folyamán megbüntettek, amiért a második edzésen a szükségesnél lassabb haladtak a pályán. Az időmérő edzést követően ugyanezért még egyszer megbüntették a magyar pilótát: háromhelyes rajtbüntetést, 500 eurós pénzbírságot és egy büntetőpontot róttak ki rá a stewardok az első futamra, ahogyan Mehdi Bennani, Augusto Farfus, a szabadkártyás Jim Ka To, a pole pozíciós Tiago Monteiro és Aurélien Panis esetében.

Hasonló kihágásért további 13 versenyző – Nicky Catsburg, Niels Langeveld, Kevin Ceccon, Ma Qing Hua, Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden, Ritomo Miyata, Ryuichiro Tomita, Yvan Muller, Yann Ehrlacher, Andy Priaulx, Thed Björk és Néstor Girolami – kapott figyelmeztetést, akik közül Catsburgnak már ez volt a harmadik idén, így a holland automatikusan kapott egy tízhelyes hátrasorolást.

Tom Coronelt a tankolásra vonatkozó előírások megsértése miatt zárták ki, ugyanis az ahhoz asszisztáló szerelő nem viselt tűzálló öltözetet. A holland viszont viszonylag keveset bukott vele, mert a 28. hely helyett a 29.-ről kell indulnia, pedig egy öthelyes rajtbüntetést is kapott, amiért az autója nem volt a boxutcában a Q1 kezdetére. Csapata, a Comtoyou Racing mindemellett kapott egy 1700 eurós csekket.

Néstor Girolami pedig motorcsere miatt került a rajtrács hátsó részébe a Münnich-Hondával.

A kialakult őskáoszban Esteban Guerrierié lett a pole, ami magyar szempontból rossz hír, mert ugyan Michelisz az újabb büntetések ellenére megtartotta a 17. helyet, de jelen állás szerint a 9 pontos lemaradásban lévő argentinnak minden esélye megvan arra, hogy fordítson az álláson az összetettben, és visszaszerezze a vezetést. Az argentin mögül a Comtoyou Racing audis párosa, vagyis Niels Langeveld és Frédéric Vervisch indulhatnak.

A WTCR másik magyar pilótája, Tassi Attila a változások következtében a 24. helyett a 19. rajtkockából indulhat.

TouringCarTimes az első futam végleges rajtsorrendjét is megszerezte:

grid.png

Fotó: Frédéric Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3115263912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása