WTCR: Lassúhajtásért büntették Micheliszéket

Öt versenyzőt meszeltek el Szuzukában.

c6fcaa2a6db4da9def42b967adb6a556.jpg

Michelisz Norbertet, Augusto Farfust, Gabriele Tarquinit, Néstor Girolamit és Daniel Haglöföt is megbüntették, amiért a szükségesnél lassabban mentek a túraautó-világkupa (WTCR) japán fordulójának második szabadedzésén – írja a TouringCarTimes.

A versenybírák indoklásából kiderül, hogy ők öten a pálya harmadik szektorában 26-30 kilométer/órás sebességgel hajtottak, ezzel egy potenciálisan veszélyes helyzetet előidézve.

Ezért a három hyundaios, a hondás és a cuprás pilótát is három-három rajthellyel sorolják hátrébb a szombati verseny rajtrácsán, így Michelisz fordított rajtrácsos pole-ját nem érinti a büntetés. Szuperlicenszeikbe egy-egy büntetőpontot is bejegyeztek, továbbá mindannyiukra pénzbüntetést róttak ki; fejenként 500 euróval gazdagodik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénztárcája.

A büntetés értelmében Girolami a harmadikról a hatodik helyre, Tarquini a hatodikról a kilencedikre, Michelisz a 14.-ről a 17.-re, Farfus pedig a 23.-ról a 26.-ra kerül, míg Haglöf marad az utolsó helyen.

Fotó: Frédéric Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6315262294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása