WTCR: Kristoffersson és Michelisz osztoznak a vasárnapi pole-okon Japánban
WTCR 2019: Japán - 2. időmérő edzés

Első pole-ját szerezte a túraautó-világkupában a Volkswagen svéd versenyzője, Michelisz Norbert pedig fordított rajtelsőséget csípett el Szuzukában.

3bbc7ecc99e775e539582cd31a65e6d4.jpg

Zsúfolt napot zárt a WTCR mezőnye Japánban, ugyanis a két szabadedzést követően, mindkét időmérő edzést lebonyolították. A szombati verseny rajtsorrendjéről döntő első kvalifikációt Tiago Monteiro nyerte, a másodikon azonban a kétszeres ralikrossz-világbajnok Johan Kristoffersson csapott le az első rajtkockára, először pályafutása során.

A Q1-ben és a Q2-ben még a Lynk&Có-s Andy Priaulx volt a leggyorsabb, a háromszoros túraautó-világbajnok viszont a Q3-as körébe belehibázott: közel 1,5 másodpercet dobott el az utolsó kanyarban, így csak ötödik lett. Eközben Kristoffersson jól taktikázott, mert úgy döntött, hogy elsőként, még viszonylag meleg abroncsokon gördül pályára a végső szétlövésben.

c7ed0b13ee4bff0fb22b4f9340c249dc.jpg

Monteiro hajszállal volt lassabb a korábbi pole-idejénél, másfél tizedmásodperces lemaradással be kellett, hogy érje a második hellyel. A cuprás Mikel Azcona már 1 perc felett idővel lett a harmadik, a spanyol mindössze századokkal győzte le a bajnoki esélyes Esteban Guerrierit – a Münnich Motorsport argentinja csodával határos módon jutott be a Q3-ba, miután a Q2-ben besokallt az utolsó kanyarban, s megtörte Hondájának a bal elülső részét.

Mindössze 65 ezreddel csúszott le a Q3-as szereplésről Thed Björk, Kevin Ceccon viszont nagyot robbantott a hétvége korábbi részében esélytelennek tűnő Alfa Romeóval, és a hetedik időt autózta. Az olasz honfitársával, a legjobb hyundaiosként záró Gabriele Tarquinivel osztozhat a negyedik soron, mögöttük Kristoffersson csapattársa, Rob Huff végzett.

Michelisz Norbert túl korán hajrázott a Q2-ben; ugyan a körével az ötödik helyre jött fel, végül tizedik lett, így azonban megszerezte a pole-t a fordított rajtrácsos, második versenyre. Guerrieri negyedik helyével további két ponttal, 9 egységnyire csökkent a magyar pilóta előnye az egyéni kiírásban. Tassi Attila a 11. helyről indulhat mindkét vasárnapi futamon a KCMG-Hondával, Michelisz mögül.

A második időmérő edzés előzetes végeredménye:

wtcr_2019_jpn_q2.jpg

Az első futamot szombaton 8:05-től, a vasárnapi versenyeket pedig vasárnap – immár a téli időszámítás szerint (!) – 2:00-ás és 3:30-as kezdéssel bonyolítják le. Az eseményeket az Eurosport 1 és az M4 Sport is élőben közvetíti.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4915262168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása