F1: Nem száll szembe az FIA döntésével a Renault

Nem nyújtott be fellebbezést a szuzukai kettős kizárás ellen az enstone-i csapat, vagyis hivatalos a Forma-1-es Japán Nagydíj végeredménye.

6232-0cd9-0982-4f36b8446888_34cf1b2e6d80fb8f5bf68417a9a5e8ec8aaf5dd7.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közép-európai idő szerint szerdán este jelentette be, hogy utólag mindkét Renault-t diszkvalifikálták a Japán Nagydíjról,  miután az enstone-iak eredményei ellen óvást nyújtott be a Racing Point csapata, bizonyító erejű belső kamerás felvételekre hivatkozva. S mint kiderült, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg autóján is illegális volt a fékrendszer – ezzel az ausztrál egy 6., a német pedig egy 10. helyet veszített el.

A Renault-nak lett volna lehetősége fellebbezni, de a csapat releváns bizonyíték hiányában úgy döntött, hogy nem támadja meg a döntést.

 

„Sajnáljuk, hogy így döntöttek a stewardok, különösen azt, hogy ennyire súlyos szankciót alkalmaztak” – áll a Renault közleményében.

„Véleményünk szerint a szankció nem arányos azzal az előnnyel, amire versenyzőink szert tettek, főleg úgy, hogy a kontextus értelmében a megoldásuk teljesen legális és innovatív volt. A hasonló kihágások ügyében hozott korábbi szankciókat figyelembe véve következetlen döntés születetett, ahogyan azt a stewardok el is ismerték, de további magyarázatot nem fűztek hozzá.”

„Miután nincs újabb bizonyítékunk az eddigi bemutatottokon túl, amelyek rendszer jogszerűségét igazolnák, nem kívánunk több időt és erőfeszítést áldozni egy steril vitára a Fellebbviteli Bizottság előtt. Így úgy döntöttünk, hogy nem fellebbezünk a versenybírák döntése ellen” – közölték a döntést az enstone-iak.

A Renault hozzátette, hogy az F1-ben a kísérletezés szinte alap, ahogyan a kiskapuk keresése is.

„A Forma-1 mindig is egy olyan terület lesz, ahol könyörtelenül keressük a legkisebb lehetőséget arra, hogy előnyre tegyünk szert. Ez az, amit eddig is tettünk és ezután is tenni fogunk, bár már erősebb belső folyamatokat eszközölve, mielőtt pályára visszük innovatív megoldásainkat” – zárta rövidre a témát a gyári csapat.

Fotó: Renault Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6715261336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása