F1: Megint az új módszerrel figyelik a pályaelhagyásokat

A Belga Nagydíj hétvégéjéhez hasonlóan Mexikóban is elektronikusan fogják monitorozni a pályaelhagyásokat.

180036_mex.jpg

Néhány héttel ezelőtt, Spa-Francorchamps-ban debütált egy új, elektronikus rendszer, amely automatikusan rögzítette érzékelők segítségével, ha egy versenyző egy ominózus pályaszakasz levágásával jogosulatlan előnyre tett szert. Akkor a Raidillon-kanyarban próbáltak ki a szisztémát, ezúttal a 11-es kanyarban, vagyis az újonnan kijelölt, harmadik DRS-zóna előtt fogják tesztelni működését.

Az elv azóta sem változott: ha valamelyik versenyző elhagyja a pályát azon a ponton, azonnal elveszik a gyorskörét, a harmadik kihágás után bemutatják neki a fekete-fehér figyelmeztető zászlót.

 

A szervezők ezt a problémát korábban magasított kerékvetőkkel próbálták kiküszöbölni, ám Alex Peroni monzai Forma-3-as balesetét követően inkább alternatív megoldást választottak.

Michael Masi, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója már a hétvégi események kezdete előtt tisztázta, hogy az minősül pályaelhagyásnak, ha a 11-es kanyar kijáratán az autó teljes szélességével lesodródik a piros-fehér színnel jelölt kerékvetőről – a versenyen három dobásuk lesz a pilótáknak, a negyedik elhagyást már jelentik a stewardoknak.

A csapatokat minden egyes négykerekes pályaelhagyásról értesíteni fogják, vis maiornak az az eset számít, ha valakit leszorítanak a pályáról.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr615261316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása