F1: Újabb DRS-zónát jelöltek ki Mexikóban

Az FIA megerősítette, hogy a Mexikói Nagydíj hétvégéjén a versenyzők egy harmadik előzési zónában is használhatják a DRS-t.

m177827.jpg

Két DRS-zóna már eddig is volt a mexikóvárosi Autodromo Hermanos Rodríguez pályán, közös érzékelési ponttal a 15-ös kanyar kijáratánál: az egyik a célegyenesben, a másik pedig a 3-as és a 4-es kanyarok közötti egyenes szakaszon.

Az idei évtől azonban egy újabb, ám közel sem ennyire hosszú szakaszt jelölt ki a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a 11-es kanyart követő egyenesben – ennek az érzékelési pontja két kanyarral korábban, a 9-es kanyarban lesz.

Kérdéses, hogy mennyi lehetőség lesz a mezőnynek arra, hogy éljen az extra zóna jelentette előnyökkel, ugyanis egész hétvégére 60-80%-os valószínűséggel jósolnak esőt.

További érdekesség, hogy a Mexikói Nagydíj eseményeit – a szabadedzésektől a versenyig – több európai országban egy újabb platformon, a gamerek és az e-sportolók körében igencsak népszerű Twitchen lehet nyomon követni. Ehhez viszont feltétel a németországi, luxemburgi, svájci, dániai, norvégiai vagy svédországi tartózkodási helyek valamelyike.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6815258132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása