F3: ART Grand Prix-elsőség az esős-száraz első napon
Forma-3 2019: Valencia - 1. tesztnap

A 2019-es mezőny egyik állandó tagja zárta az élen a valenciai utószezoni F3-as teszt nyitónapját.

1017840487--20191020-_r3i0491.jpg

Habár előzetesen csak keddre vártak esőt a Forma-3-as bajnokság 2019-es utószezoni tesztsorozatára, már az első nap reggeli etapján megérkezett az égi áldás. Az első órákban a Jenzer Motorsport autójával Lirim Zendeli volt a leggyorsabb 1:33.719-cel – a délután folyamán, száraz körülmények között a negyedik lett a svájci.

A nap legjobb körét az ART Grand Prix-s Christian Lundgaard autózta 1:21.370-nel, bő két tizeddel megelőzve Sebastien Fernandezt, aki szintén a francia csapat színeit képviselte, míg mögöttük Alexander Smolyar lett a harmadik – az orosznak jól sikerült az F3-as bemutatkozás Valenciában, a Sauber Junior Team by Charouz csapatával.

Zendeli, Alessio Lorandi, Devlin DeFrancesco, Yuki Tsunoda, Ferdinand Habsburg, Dan Ticktum és Logan Sargeant tették teljessé az első tíz helyezett sorrendjét. Billy Monger az esős felvonást a 24. helyen zárta, a délutáni etapban pedig a 28. időt futotta.

A második tesztnap során újabb ismerős arcok gördülnek pályára, köztük Bent Viscaal, Simo Laaksonen, illetve David Schumacher, de részt vesz a Formula Regional European Championship ezüstérmese, Enzo Fittipaldi és Dennis Hauger, az olasz Forma-4-es széria idei bajnoka is.

Az első tesztnap végeredménye IDE kattintva tekinthető meg.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6615242280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása