F3: Valenciában tesztel a Forma-3, Billy Monger is autóba ül

Három napon át fognak tesztelni a Forma-3-as csapatok Spanyolországban. Több idei versenyző visszatér, de pályára gördülhet Billy Monger és Ferdinand Habsburg is.

1017444103-lat-20190417-_r3i8088.jpg

Október 20-tól 22-ig, vagyis vasárnaptól keddig a spanyolországi Valenciában bonyolítja le a szezon utáni tesztjét a Forma-1 kisebbik nevelőbajnoksága, a Forma-3 – ez az első lehetőség arra, hogy a csapatok megkezdjék a felkészülést a márciusban rajtoló 2020-as szezonra, valamint a Forma-3-as Makaói Nagydíjra, amit november 14-17. között rendeznek.

Számos ismerős arcra lehet számítani a következő napokban, a legismertebb közülük minden bizonnyal Billy Monger. A 2017-ben a brit Forma-4-es széria doningtoni versenyén nagyot bukó, mindkét lábát elveszítő brit ifjonc a Carlin Racinggel vesz részt, ahogyan tette azt az Euroformula Open idei versenyein is – a bajnokságban végül a 9. lett, a Hungaroringen a Braking News Motorsportnak adott interjújában pedig elmondta, hogy a Forma-3 lehet egy reális következő lépés.

„Ez mindig is egy harc volt" - interjú Billy Mongerrel

Valamivel több mint két évvel ezelőtt még egy emberként aggódott érte az autósportos közösség, de Billy Monger - még ha lábak nélkül is, de - azóta is keményen harcol, ezzel sokaknak példát mutatva. A kemény munkának kezd megérni a gyümölcse, hiszen a brit F3-ban dobogóra állhatott, az Euroformula...

Mongerhez csatlakozik a Carlinnál a Red Bull kegyvesztett juniorja, Dan Ticktum is, aki az előző két évben megnyerte a Forma-3-as Makaói Nagydíjat.

Az ART Grand Prix-nél annyira ismerős arcokat láthatunk viszont, hogy idei három versenyzőjük közül a Renault támogatását élvező Christian Lundgaard részt is vesz a teszten, a másik két autót Ferdinand Habsburg és Sebastian Fernandez foglalja el. Lundgaard idei csapattársa, a szintén Renault-akadémista Max Fewtrell is autóba ül, csak a Hitech GP-nél, amely a Red Bull-junior Yuki Tsunodának, valamint az új fiúnak számító Jack Doohannek is lehetőséget biztosít.

A 2019-es csapatbajnok Premánál pedig Logan Sargeant, a Formula Renault Európa-kupa idei bajnoka, Oscar Piastri és a brit Forma-3 2017-es bajnoka, Enaam Ahmed tesztelhetnek.

Az idei versenyzők közül jelen lesz a teszten Richard Verschoor, Fabio Scherer, Jake Hughes, Lirim Zendeli, Devlin DeFrancesco, valamint David Beckmann is, az MP Motorsport, a HWA, valamint a Trident színeiben.

Vasárnap és hétfőn reggel 9-től délután 17 óráig, kedden pedig 16 óráig lesznek pályán a csapatok, mégpedig a Pirelli lágy abroncsaival. Ami az időjárást illeti, a hőmérséklet várhatóan 15-21 Celsius-fok körül alakul, csapadékra csak kedden lehet számítani.

Az első tesztnap beosztása:

ART GRAND PRIX

#1: Ferdinand Habsburg (osztrák)

#2: Sebastian Fernandez (spanyol)

#3: Christian Lundgaard (dán)

MP MOTORSPORT

#4: Richard Verschoor (holland)

#5: Lorenzo Colombo (olasz)

#6: Lukas Dunner (osztrák)

SAUBER JUNIOR TEAM BY CHAROUZ

#7: Alexander Smolyar (orosz)

#8: Joao Vieira (brazil)

#9: Jonathan Hoggard (brit)

HWA RACELAB

#10: Fabio Scherer (svájci)

#11: Jake Hughes (brit)

#12: Linus Lundqvist (svéd)

JENZER MOTORSPORT

#14: Federico Malvestiti (olasz)

#15: Lirim Zendeli (német)

#16: Calan Williams (ausztrál)

TRIDENT

#17: Devlin DeFrancesco (kanadai)

#18: Alessio Lorandi (olasz)

#19: David Beckmann (német)

HITECH GRAND PRIX

#20: Yuki Tsunoda (japán)

#21: Jack Doohan (ausztrál)

#22: Max Fewtrell (brit)

CAMPOS RACING

#23: David Vidales (spanyol)

#24: Alessio Deledda (olasz)

#25: Yu Kanamaru (japán)

PREMA RACING

#26: Logan Sargeant (amerikai)

#27: Oscar Piastri (ausztrál)

#28: Enaam Ahmed (brit)

CARLIN BUZZ RACING

#29: Dan Ticktum (brit)

#30: Billy Monger (brit)

#31: Theo Pourchaire (francia) 

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)


Írta: 
Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9415238232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása