F1: Verstappen szerint idén már esélytelen a Red Bull

Nem lát esélyt arra Max Verstappen, hogy a hátralevő versenyek bármelyikén is nyerjen a Red Bull.

ap-21u93tqjh1w11_news.jpg

Öt futamgyőzelmet tűzött ki célul magának a Red Bull a 2019-es Forma-1-es szezon elején, amiből kettőt be is húzott Max Verstappen. Az ausztriai és németországi sikere óta azonban visszaesett a Red Bull az erősorrendben a Ferrari megtáltosodásával, ráadásul a holland is peches futamokat tudhat maga mögött: a nyári szünet óta kétszer is kiesett Verstappen, dobogóra pedig csak egyszer, Szingapúrban állhatott.

Még négy állomásra – Mexikóba, Amerikába, Brazíliába és Abu-Dzabiba – látogat el idén a bajnokság, a következő hétvégén az Autodromo Hermanos Rodríguez pályán jön a folytatás, ahol az előző két évben győzni tudott Verstappen. A holland azonban óva int, szerinte idén már nem lesz Red Bull-győzelem.

„Nem hinném, hogy van akár még egy olyan pálya az idei szezonban, ahol különösen jó munkát tudnánk végezni” – ismerte el egy amszterdami szponzori eseményen a 22 éves pilóta. –

„Ha minden hétvégén dobogón vagy legalább annak közelében tudunk zárni, már akkor kihoztuk a maximumot magunkból szerintem.”

ap-21uaq2shs1w11_news.jpg

„Reálisnak kell lennünk. Az előző két évben nyilván nagyon jók voltunk, de az idei szezon egy kicsit nehezebb, többek között az autó egyensúlya miatt. Szóval nem számítok ismétlésre, főleg a Ferrarikat elnézve, amik idén piszok gyorsak az egyenesekben. Szerintem már akkor is elmondhatjuk magunkról, hogy jó munkát végeztünk, ha a dobogóért tudunk harcolni” – tért ki a mexikói esélyekre.

Verstappen úgy érzi, a 2020-as bajnoki esélyek azon múlhatnak, miképpen kezdi majd az évet a Red Bull. Hozzátette viszont, hogy tisztában van a csapat a kiküszöbölendő hibákkal, s már gőzerővel dolgoznak a következő idényre.

„Természetesen attól függ az egész, hogyan kezdjük a szezont. Az elmúlt néhány évben ebben a tekintetben nem voltunk igazán erősek, de remélem, hogy jövőre előrébb tudunk lépni, és harcolhatunk a bajnokságért. Pillanatnyilag azonban nehéz megmondani, hogy meg tudjuk-e tenni ezt a lépést előre”

– taglalta Verstappen.

„Nagyon sok emberünk dolgozik már a következő éven, idén ugyanis már nincs mit elérni. A bajnokság már elment, és ha reálisak vagyunk, ebből egy harmadik hely lesz minden bizonnyal. Azt viszont már tudjuk, hogy mire számíthatunk a Hondától a jövő év elején, ami jó. Addig is fel kell mérnünk, hogy hol hibáztunk, és aztán reméljük, hogy ezeken tudunk javítani” – zárta gondolatait a holland Red Bull-pilóta.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr315238752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása