Formula-E: BMW-elsőség az utolsó napon, az újabb tesztfutamot Buemi nyerte
Formula-E 2019/2020: Valencia - 3. tesztnap

A BMW újdonsült igazolása a valenciai teszthét leggyorsabb körével zárta az élen az utolsó tesztnapot, míg egy újabb kísérleti versenyen a korábbi bajnok Sébastien Buemi lett az első.

1-_l5r6075_1.jpg

A 2019/2020-as szezon kezdete előtt utoljára gördülhetett a Formula-E mezőnye: Valenciában a háromnapos teszt utolsó napján a BMW i Andretti Motorsport új szerzeménye, Maximilian Günther volt a leggyorsabb – annak ellenére, hogy az utolsó pillanatokban még az autóját is megtörte a sikánban.

Az ifjú német 1:15.087-es köre egyúttal a hét leggyorsabb idejének is számít, amelytől bő egy tizeddel maradt el a délelőtti etap végén még az élen álló Pascal Wehrlein. A mahindrás mindössze 8 ezreddel volt gyorsabb a dragonos Nico Müllernél, aki – csapattársával, Brendon Hartley-val, a mercedeses Stoffel Vandoorne-nal és a BMW-s Alexander Simsszel egyetemben – szintén kicsúszott, mögötte a DS Techeetah portugálja, Antonio Félix da Costa végzett.

Mitch Evansszel (Jaguar), Sébastien Buemivel (Nissan e.dams), Alexander Simsszel (BMW), Jerome d’Ambrosióval (Mahindra), a regnáló bajnok Jean-Éric Vergne-nyel (Techeetah) és Felipe Massával (Venturi) lett teljes az első tíz sorrendje.

2-_j6i5448_1.jpg

Újabb kísérleti futamot rendeztek a délelőtti és a délutáni etap között, akárcsak a második tesztnapon. Ezúttal Sébastien Buemi nyert a porschés André Lotterer és Mortara előtt.

Az első éles futamot Szaúd-Arábiában rendezik, november 22-23-án.

Az utolsó tesztnap végeredménye:

null

null

Fotó: Joe Portlock, Sam Bloxham / LAT Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8615234064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása