Formula-E: Nyert a Mercedes, de Frijnsé a leggyorsabb kör
Formula-E 2019/2020: Valencia - 2. tesztnap

Sűrű programot futott a mezőny a Formula-E valenciai előszezoni tesztjének második napján, mivel többek között egy kísérleti futamot is lebonyolítottak. Ez utóbbi Stoffel Vandoorne nyerte, de a nap legjobbja ismét a Virgin volt.

1-_w6i3772.jpg

A 2019/2020-as szabályváltoztatásokat letesztelve próbaversenyt futott a Ricardo Tormo pályán, Valenciában a Formula-E: a 45 perces futam során – bár szükség nem volt rá – kétszer küldték be a biztonsági autót, egyszer pedig sárga zászlós figyelmeztetést adtak ki a pálya teljes hosszára; a második Safety Car-fázist akkor rendelték már el, amikor már csak két perc és a ráadáskör volt vissza a távból.

A futamot végül a mercedeses Stoffel Vandoorne nyerte, a képzeletbeli dobogó a DS Techeetah-s Antonio Félix da Costával, valamint az audis Lucas di Grassival lett teljes. Eleinte a mahindrás Pascal Wehrlein vezette a futamot, de aztán a venturis Edoardo Mortara és Vandoorne is megelőzte – végül a hatodik lett, Sébastien Buemi (Nissan e.dams) és a címvédő Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) mögött.

Alexander Sims egészen az utolsó előtti körig őrizte a második helyet, ám elővigyázatosságból a boxba kellett hajtania BMW-jével, a guminyomás hirtelen csökkenése miatt. Még mindig jobban járt azonban a brit, mint André Lotterer vagy Sam Bird, akik érdemben nem tudtak részt venni a kísérleti futamon: a német még a délelőtti órákban összetörte a Porschét, a Virgin britje pedig csak 30 perc elteltével tudott csatlakozni a többiekhez.

3-_l5r4253.jpg

Ami pedig a köridőket illeti, Robin Frijns vitte a második napot 1:15.377-tel, századokkal megelőzve a BMW párosát, Maximilian Günthert és Simset, valamint a nissanos Oliver Rowlandet. Az ötödik helyen a dragonos Nico Müller lemaradása már egy tizedet fölé kúszott, mögötte Da Costa és a csapattárs, Brendon Hartley végzett. A két jaguarossal, James Caladóval és Mitch Evansszel, valamint Di Grassival lett teljes az első tíz sorrendje.

Többször is előkerültek a piros zászlók a nap folyamán. A mercedeses Nyck de Vries és Lotterer még a délelőtti három órában falnak vágták az autót, délután pedig csatlakozott melléjük a mahindrás Jerome d’Ambrosio és Bird. Daniel Abt és Felipe Massa is megálltak a pályán – az audis elővigyázatosságból, míg a Venturi braziljának megsérült a sebességváltója azt követően, hogy érintőre vette a falat.

A második tesztnap végeredménye:

null

null

Fotó: LAT Images / FIA Formula E Media

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5515227686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása