F1: Vettel megúszta a kiugrást. Miért?

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megmagyarázta, miért nem kapott büntetést Sebastian Vettel, amiért kiugrott a rajtnál.

190024_jap.jpg

A belső kamerás felvételek alapján egyértelműen megállapítható, hogy Sebastian Vettel kiugrott a rajtnál a szuzukai Forma-1-es versenyen. Még a lámpák kialvása előtt elindult, ráugrott a fékre, megállt, majd – immár szabályosan – ismét elindult; mégsem kapott büntetést.

Hogyan lehetséges ez? Erre a kérdésre adott választ még a leintés után a Nemzetközi Automobil Szövetség. A felügyelőtestület azzal védekezett, hogy a döntést a szövetség által elfogadott és biztosított transzponder adatai alapján hozta meg – és azok alapján Vettel még éppen a hibahatáron belül volt, akárcsak két évvel ezelőtt Valtteri Bottas az Osztrák Nagydíjon.

Sophia on Twitter

Sebastian Vettel had a jump start before the beginning of the race, but FIA didn't give him a penalty. This jump start was very dangerous as Valtteri Bottas could have collided with Vettel. #JapaneseGP #Formula1 #F1 https://t.co/H2zFHmF2F6

Amennyiben nem így lett volna, egy 10 másodperces stop&go-büntetésre intették volna ki a négyszeres világbajnok Ferrari-pilótát, ahogyan az volt korábbi csapattársa, Kimi Räikkönen esetében az Orosz Nagydíjon, pedig a finn sem tett szert jogosulatlan előnyre ezáltal.

Nem ez volt az egyetlen eset Japánban, amire magyarázatot kellett adnia az FIA-nak: az is vitatott volt ugyanis, hogy eleinte miért nem vizsgálták a versenybírák a Verstappen-Leclerc incidenst.

Fotó: Ferrari Media

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9415222914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása