F1: Törölték a szombati programot Japánban a tájfun miatt – hivatalos!

Vasárnap fogják megrendezni a szuzukai időmérő edzést.

1419258406737-1628621998_news.jpg

Ahogyan arról beszámoltunk, a Hagibisz-tájfun Szuzuka térséget is fenyegetni fogja a szombati nap folyamán a Forma-1-es Japán Nagydíj hétvégéjén – így már ekkor felmerült a vasárnapi időmérő edzés lehetősége.

Az első szabadedzés alatt azonban megerősítették, hogy a teljes szombati programot törlik Japánban, így a rajtsorrend közép-európai idő szerint vasárnap hajnali 3-tól dől majd el – a nézőközönség és a média képviselői számára is zárva lesz a pálya. A harmadik szabadedzésnek nem lesz új időpontja, vagyis a pénteki edzések állnak csak a csapatok rendelkezésére ahhoz, hogy felkészüljenek.

„A Hagibisz-tájfun 2019-es Forma-1-es Japán Nagydíj idején várható hatásai miatt a Mobilityland és a japán autósport-szövetség úgy döntött, hogy minden tervezett eseményt töröl október 12-én, szombaton” – áll az F1.com-on is megjelent közleményben. – „Az FIA és a Forma-1 is támogatja a döntés a nézők, a versenyzők, illetve azok biztonságának érdekében, akik a Suzuka Circuiten tartózkodnak.”

A verseny időpontja egyelőre változatlan, a rajt helyi idő szerint 14:10-kor lesz, ami Közép-Európában 7:10-nek felel meg.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2415216884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása