Formula-E: Teljes a BMW felállása is

A BMW bejelentette, hogy a 2019/2020-as szezonra is a csapatnál marad Alexander Sims.

p90359645_highres_new-york-usa-14th-ju.jpg

Alexander Sims tavaly mutatkozott be a Formula-E-ben, Antonio Félix da Costa csapattársaként a BMW-nél. A bajnokságban a 13. helyen zárta az első szezonját, legjobb eredményének a New York-i finálén elért második hely számít. A bajor márka alapvetően elégedett is volt a teljesítményével, így megtartja a következő évre is a brit pilótát.

„Nagyon sokat tanultam az újoncévemben: fantasztikus csúcspontok és mélypontok egyaránt voltak. Elkötelezett vagyok azonban az iránt, hogy kamatoztassam ezt a tudást, és ott folytassam az építkezést, ahol abbahagytam”

– nyilatkozta a 31 éves versenyző. – „Ebben a szezonban is várhatóan nagyon kiélezett lesz a verseny, de készen állok arra, hogy a már meglévő tapasztalatomat jó eredményekre fordítsam.”

A BMW Group motorsportigazgatója, Jens Marquardt így kommentálta Sims maradását:

„Alexander Sims nagyon gyorsan tanult az első szezonjában, és megmutatta, hogy elöl is megállja a helyét. Néhány versenyen meglehetősen balszerencsés volt, de végül New Yorkban a dobogón ünnepelhetett. Biztos vagyok benne, hogy képes lesz erre építkezni ebben a szezonban.”

Új csapattársat kap maga mellé Sims: a BMW még szeptemberben bejelentette, hogy a DS Techeetah-hoz távozó Antonio Félix da Costa helyét az immár ex-dragonos Maximilian Günther veszi át.

Már nincs sok hátra a 2019/2020-as idény kezdetéig, október 15-18. között egy kollektív teszt keretében, a spanyolországi Valenciában folytatják a felkészülést a csapatok.

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1915215328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása