WEC: LMP1-es Toyotát fog tesztelni az F2 bajnoka

Nyck de Vries is részt vesz az endurance-világbajnokság (WEC) bahreini újonctesztjén.

1017802187-lat-20190928-_2st1974.jpg

Sűrű heteknek néz elébe a tél elején Nyck de Vries: november 22-23-án bemutatkozik a Formula-E-ben Szaúd-Arábiában, egy héttel később már a Forma-2 abu-dzabi szezonzáróján áll rajthoz, december 15-én pedig Bahreinben, a WEC újonctesztjén lesz jelenése.

De Vries – aki idén meggyőző fölénnyel lett bajnok az F2-bena Toyota LMP1-es autóját viheti pályára, amivel a szabályok értelmében legalább 30 kört kell teljesítenie. Nem idegen a hollandnak az endurance-versenyzés, Fujiban az első győzelmét is megszerezte az LMP2-es kategóriában, a Racing Team Nederland csapatával.

A teszten részt vesz az Európai Le Mans-széria (ELMS) LMP3-as géposztályának bajnoki éllovasa, Mikkel Jensen, valamint Job van Uitert és Vincent Abril is. Jensen a Signatech Alpine LMP2-es autóját vezetheti, Uitert és Abril pedig egy-egy Porsche 911-est – előbbi a német gyártó GT-csapatáét, utóbbi pedig az amatőr kategóriában szereplő modellt.

Fotó: Carl Bingham / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9915202268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása