F1: Button csapattársa bemutatkozhat Japánban (Frissítve!)

Várhatóan a Japán Nagydíj hétvégéjén elveszíti Forma-1-es szüzességét a Honda támogatását élvező Naoki Yamamoto, az egyik Toro Rossót viheti pályára.

egeavpxvaaej9lw.jpg

drz0aiiwwaeq1vm.jpg

Az F1i.com számolt be a hírről, miszerint a Forma-1-es Japán Nagydíj első szabadedzésén megteheti első kilométereit Forma-1-es autóval Naoki Yamamoto – érdekesség azonban, hogy a japán a Toro Rosso YouTube-csatornáján már meg is ejtette a bejelentést ezzel kapcsolatosan, ám a videót azóta törölték.

A 31 éves pilóta az egyik STR14-est vezetheti minden bizonnyal a pénteki első szabadedzésen, de egyelőre nem tudni, hogy melyiket.

Yamamoto 2013-ban és 2018-ban megnyerte, idén pedig vezeti az összetettet a japán Super Formula-sorozatban, míg tavaly a Super GT-ben is felért a csúcsra a Team Kunimitsu Hondájával, a 2009-es F1-es világbajnok Jenson Button csapattársaként.

Japán pilóta utoljára a 2014-es abu-dzabi szezonzárón vett részt Forma-1-es nagydíjhétvégén, Kamui Kobayashi személyében, míg idén eddig csak Nicholas Latifi, a Williams tartalék- és tesztversenyzője juthatott lehetőséghez pénteki edzésnapon.

Frissítés (2019. október 7., 10:00): Hétfőn hivatalosan is bejelentette a Toro Rosso, hogy a – magyar idő szerint – péntek hajnali edzésen valóban lehetőséget kap Yamamoto, aki erre a másfél órára Pierre Gasly helyére ül.

Fotó: Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6015202216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása