F3: 99%, hogy jövőre a Forma-2-ben versenyez a bajnok

Robert Shwartzman, a Forma-3 újdonsült bajnoka elmondta, hogy borítékolható, hogy 2020-ban már a Forma-2 mezőnyét erősíti.

1017798143-lat-20190928-_x4i1908.jpg

A Forma-3-as szezonzáró hétvégén, a szocsi főversenyen biztosította be a bajnoki címet Robert Shwartzman – a Prema orosz versenyzője 54, illetve 55 pontos különbséggel előzte csapattársait, Marcus Armstrongot és Jehan Daruvalát a végelszámolásnál. A Ferrari-akadémista egy friss interjúban elhintette, valószínű, hogy a Forma-2-ben folytatja a pályafutását – csak kérdéses, hogy melyik csapatnál.

„Nagyjából 99%, hogy megyek a Forma-2-be”

– idézi Shwartzmant a GPToday.net. – „Nagyon izgatott vagyok emiatt, de azt még nem tudom, hogy melyik csapatnál fogok versenyezni. Ötletem sincs. Mindenesetre a célom az, hogy a legjobb formámat nyújtsam, ahogyan azt idén tettem.”

„Csak egy jó autóban és egy jó csapatban reménykedem. A magam részéről minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ugyanebben a pozícióban tudjak maradni” – folytatta gondolatait a háromszoros futamgyőztes.

Shwartzman arra is kitért, a szezon előtt folyamán egyáltalán nem gondolta magát bajnokesélyesnek:

„Az előszezonban nem igazán éreztem azt, hogy a favoritok között lehetek. Mindannyian nagyon versenyképesek vagyunk, az viszont kérdéses volt, hogy ki tud igazán erős lenni, és ki az, aki kevésbé. Nem igazán törődtem azonban ezzel. Mindig csak egyetlen hétvégére koncentráltam, hogy a lehető legjobb eredményeket szállítsam.”

Fotó: Glenn Dunbar / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2315198006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása