F1: Megszólalt Schumacher orvosa

Se csoda, se kísérlet – a hétszeres Forma-1-es világbajnok párizsi orvosa nem akar hiú ábrándokat kergetni.

attachment_109466.jpg

Sajtóértesülések szerint az előző hónapban őssejtkezelésen esett át a Jordan, a Benetton, a Ferrari és a Mercedes korábbi versenyzője, Michael Schumacher. A beavatkozást Párizsban hajtották végre az elismert szívspecialista, Philippe Menasché vezetésével – a szakember az olasz La Repubblica hasábjain nyilatkozott.

„Nem vagyok képes csodákra, de nem is kísérletezünk a csapatommal. Pocsék ez a kifejezés, nem is felel meg a gyógyászati látásmódomnak”

– szögezte le, hozzátette, hogy az őssejtbeültetéses szívkezelés egy olyan eljárás, amelynek a próbaidőszaka két évvel ezelőtt véget ért.

„Akkor robbanásszerű módon emelkedett az irántuk tanúsított figyelem, azóta azonban normalizálódott a helyzet. Mindenki engem keresett, de akkor sem voltam hajlandó kísérletezni” – folytatta gondolatait, ugyanakkor azt elismerte, hogy a technológia eléggé kezdetleges:

„Ugyan az elmúlt 20 évben sokat fejlődött az eljárás, de az igazság az, hogy ez még eléggé kevés.”

Schumacher még 2013 végén, vagyis közel hat éve szenvedett súlyos agysérüléseket egy síbalesetben a Francia Alpokba. A hétszeres világbajnok egészen 2014 nyaráig mesterséges kómában volt, szeptembertől pedig svájci otthonában folytatták ápolását – innentől a család hírzárlatot rendelt el.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4115189398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása