F2: Jól vannak a rémisztő rajtbaleset érintettjei

A nagy ijedtség ellenére Nobuharu Matsushita is megúszta azt a rajtbalesetet, amely a Forma-2-es bajnokság szocsi sprintfutamán borzolta a kedélyeket. Nikita Mazepint pedig megbüntették.

1017805055-lat-20190929-_2st3559.jpg

A bő négy héttel ezelőtti Anthoine Hubert-féle tragédia képkockáit idézte fel sokakban Nobuharu Matsushita és Nikita Mazepin balesete, ugyanis az azt követő nagyjából 40 percben semmit nem lehetett tudni a japán pilóta állapotáról. Történt ugyanis, hogy a rajt után Mazepin és a camposos Jack Aitken is leszaladt a pályáról a 2-es kanyarnál, majd a pályára a kijelölt útvonalon visszatérve összeakadtak, az orosz versenyző pedig Matsushita autójába csúszott, majd mindketten a TecPro-falban kötöttek ki.

Néhány órával később a Forma-2 hivatalos weboldalán erősítették meg a hírt, hogy ugyan mindkét versenyzőt helikopterrel szállították a közeli kórházba, mind Mazepin, mind Matsushita sértetlenül megúszta a bukást, igaz, utóbbit megfigyelés céljából kórházba tartották az éjszakára.

Hi guys, I am okay !! Thank you for kind messages, luckily I have no serious injuries after big hit..I'll have proper CT check again to make sure that all is fine.

2,275 Likes, 129 Comments - Nobu MAT | 松下信治 (@nobu_mat13) on Instagram: "Hi guys, I am okay !! Thank you for kind messages, luckily I have no serious injuries after big..."

A jó hírről Matsushita is beszámolt, ahogyan csapata is.

„Nobuharu Matsushita és Nikita Mazepin is sértetlenül úszta meg azt a súlyos balesetet, amit a sprintversenyen szenvedtek el. A duó a futam első körében ütközött, aminek következtében piros zászlóval félbe kellett szakítani a versenyt. Mazepin képes volt magától kiszállni az autóból, Matsushitát pedig a helyszínre érkező orvosi stáb segítette ki” – áll a közleményben.

„Mindketten eszméletüknél voltak, de elővigyázatosság céljából a szocsi kórházba szállították őket; jól vannak. Nikita Mazepin teljesen fittnek bizonyult a vizsgálatok során, és Nobuharu Matsushita esetében sem találtak sérüléseket, de éjszakára kórházban marad, hogy további vizsgálatoknak vessék alá elővigyázatosság céljából” – olvasható az fiaformula2.com-on.

1017802800-lat-20190928-_2st2387-2.jpg

A stewardok kivizsgálták mindeközben a balesetet, amiben végül Mazepint találták vétkesnek, így az ART Grand Prix orosz pilótájára 15 rajthelyes büntetést róttak ki a következő futamra, amit Abu-Dzabiban rendeznek majdnem két hónap múlva, továbbá négy büntetőpontot is beírtak a versenyzői licenszébe.

Azzal magyarázták a döntést, hogy Aitken megfelelően kerülte a táblákat a bukótérben, és ebből adódóan képtelen volt elkerülni Mazepinnel a kontaktot, így összeértek, ami az orosz pilóta autóját Matsushitáéba katapultálta.

Fotó: Carl Bingham / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7715182830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása