F3: Vips nyert, Shwartzman dobogóra állt az idényzárón
Forma-3 2019: Szocsi - Sprintfutam

Vips futamgyőzelemmel szépített a szezon hajrájában, de mégis Armstrong volt az, aki még tudott fordítani a bajnokságban. A bajnok Robert Shwartzman pedig a dobogón zárta Forma-3-as karrierjét.

1017804989-lat-20190929-_2st3335.jpg

Komolyabb tét nélkül vágott neki Szocsiban a 2019-es szezon utolsó versenyének a Forma-3-as mezőny, miután a szombati versenyen a premás Robert Shwartzman második helyével bebiztosította a bajnoki címet.

Jüri Vips a fordított rajtrácsos pole-ból, megnyugtató fölénnyel aratott rajt-cél sikert a Hitech Grand Prix-vel az idényzárón. Az észt idei harmadik győzelme pedig csak a táv első negyedében forgott veszélyben, ám Jake Hughes (HWA) és a csapattárs, Leonardo Pulcini összeakadásával jelentősebb előnyre tett szert.

1017805004-lat-20190929-_r3i7490.jpg

Az olasz kipördülésével járó koccanást követően Pedro Piquet jött fel Vips mögé, de Marcus Armstrong hamar megelőzte a tridentes versenyzőt, övé lett a második hely. Az új-zélandi ráadásul a leggyorsabb kört is megfutotta, így az összetettben is felegerészte magát másodiknak, miután csapattársa, Jehan Daruvala nullázott. Az indiai a felvezető kör elején a rajtrácson ragadt, ami miatt a negyedik rajtkocka helyett csak a boxból indulhatott, végül a 9. helyre zárkózott fel, de így is nullázott.

Sokáig Piquet tartotta a harmadik helyet, ám technikai hibával félre kellett húzódnia három körrel a vége előtt, így a verseny végére felkapaszkodó Shwartzman állhatott fel a dobogó legalsó fokára.  Hughes, Niko Kari (Trident), az első F3-as pontjait szerző Ye Yifei (Hitech GP), Richard Verschoor (MP Motorsport) és Liam Lawson (MP Motorsport) a további pontszerzők névsora. David Schumachert a 20. helyen intették le, a camposos így a másik újonc, a jenzeres Hon Chio Leong előtt futott be.

A sorozat 2020-as szezonja szokatlanul korán, március 21-én rajtol Bahreinben.

A sprintfutam végeredménye:

FIA on Twitter

F3 - Full results of the @FIAFormula3 Championship Race 2 in #Sochi �� ⬇️

Fotó: Carl Bingham, Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3115181676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása