F1: Szabálytalan volt Ricciardo autója, kizárták az időmérőről

Csak az utolsó helyről vághat neki a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjnak Daniel Ricciardo, miután Renault-ja nem felelt meg a technikai előírásoknak.

6d07-2b78-322c-43c083faa0ec_2d3e71497f504f9d55621e6f2f5037550f6c0162.jpg

A nyolcadik rajtkockából értékes pontokat csíphetett volna el Szingapúrban Daniel Ricciardo, ám az időmérő edzés folyamán az MGU-K-ja a megengedett 120 kW-nál több energiát juttatott az autójába – s miután a szabálytalanság még a Q1-ben történt, a komplett időmérőről diszkvalifikálták az ausztrál versenyzőt.

Ricciardo ennek ellenére rajthoz állhat, hiszen a szabadedzéseken prezentált köridőivel bőven teljesítette a 107 százalékos szabályhoz kapcsolódó feltételeket.

A döntés értelmében csapattársa, Nico Hülkenberg lép elő a nyolcadik helyre, a mclarenes Lando Norris indulhat a kilencedikről, a tizedik rajtkockába pedig Antonio Giovinazzi állhat fel az Alfa Romeóval.

A Renault elfogadta az ítéletet, nem nyújt be ellene fellebbezést, ugyanakkor közleményben nyilvánosságra hozta, hogy milyen okok vezettek a kizáráshoz. Ebből kiderült, hogy attól adott le a megengedettnél több energiát a mozgásienergia-visszanyerő rendszer, hogy Ricciardo autóját megdobta az egyik kerékvető, az értékeltéréssel pedig mindössze egy mikromásodpercet, vagyis 0,00001 másodpercet nyert az ausztrál!

Fotó: Renault F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4715157872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása