F1: Leclerc ismét varázsolt, Szingapúrban is pole-ba repítette a Ferrarit!
Forma-1 2019: Szingapúri Nagydíj - Időmérő edzés

Eleinte sokkal inkább valószínű volt Sebastian Vettel újabb szingapúri rajtelsősége, de végül a Ferrari új üstököse, Charles Leclerc volt az, aki újra nem talált legyőzőre. Ötödjére indulhat F1-es pályafutása során az élről a monacói, Vettel pedig még az első sorból is kiszorult Hamiltonnak köszönhetően.

190017_sin.jpg

Miután a szabadedzések egy Red Bull-, egy Mercedes- és egy Ferrari-elsőséget hoztak, parázscsatákra lehetett számítani a szingapúri Forma-1-es nagydíj szombati kvalifikációján. Ehhez képest az első 18 perc demoralizáló Mercedes-fölénnyel zárult, noha előtte perceken át a Charles Leclerc, Sebastian Vettel kettős vezetett. Valtteri Bottas 1:37.317-tel indított, amire Lewis Hamiltonnak csak egy 1:37.6-os válasza volt – ezzel szemben Leclerc a harmadik helyen már közel hét tizeddel maradt el.

Viszont az utolsó továbbjutó helyekért komoly öldöklés zajlott, amiben Danyiil Kvjat, Lance Stroll, Romain Grosjean és a két williamses maradt alul, míg a surranópályán Sergio Pérez és Kevin Magnussen is tovább slisszolt – azonban a mexikói a 14. helyett csak a 19. rajtkockát foglalhatja el vasárnap, mivel a harmadik edzésen elkövetett hibája miatt ki kellett cserélni a sebességváltót az autójában, ami automatikusan öthelyes rajtbüntetést eredményezett.

A Mercedes-Ferrari csatában újabb fordulatot hozott a Q2, ugyanis Leclerc tört az élre 1:36.930-cal, a harcba pedig Max Verstappen is beszállt a Red Bull-lal; így az első csörte után Leclerc, Hamilton, Verstappen, Bottas és Vettel alkotta az első öt helyezett sorrendjét. Az utolsó percekben azonban Vettel még magasabb helyezte a lécet, 1:36.650-es idővel övé lett a Q2.

Az utolsó szakaszba a Ferrari, a Mercedes, a Red Bull, a McLaren és a Renault versenyzői jutottak tovább, vagyis kiesett Pérez, Antonio Giovinazzi, Pierre Gasly, Kimi Räikkönen és Magnussen is.

Formula 1 on Twitter

When you brush the wall but still put it on provisional pole � #F1 #SingaporeGP #Vettel

A 19-es kanyarnál eltalálta a falat első Q3-as körén, de ennek ellenére maradt az élen Sebastian Vettel, 1:36.437-es idejével három és fél tizedet vert csapattársa, Leclerc-re, Verstappen pedig bejött harmadiknak, az első körükön bukdácsoló mercedesesek elé. Azonban a németek négyszeres világbajnoka a fináléban már nem volt ennyire acélos, be sem fejezte a körét, Charles Leclerc viszont javított: 1:36.217-tel zsinórban harmadik pole-ját szerezte a monacói!

Hamilton az utolsó pillanatban még letaszította Vettelt a második helyről, Verstappen pedig Bottast ütötte ki a második sorból. A másik Red Bull-lal Alexander Albon tisztes távolságban követte az első ötöst, mögötte pedig a két McLaren fogta szendvicsbe a Renault-kat, Carlos Sainz Jr., Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg és Lando Norris sorrendben.

61 körös lesz a Szingapúri Nagydíj, a rajt vasárnap 14:10-kor lesz közép-európai idő szerint. A futamot élőben adja az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Hamarosan!

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3715157500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása