F1: Hamilton átvette a vezetést Szingapúrban
Forma-1 2019: Szingapúri Nagydíj - 2. szabadedzés

Lewis Hamilton elsőségét hozta a Szingapúri Nagydíj második szabadedzése, de az első edzést uraló Max Verstappen továbbra is az élvonalban van.

m212059.jpg

A fényviszonyokat tekintve immár versenykörülmények között gyakorolhatták a versenyzők a második, helyi idő szerint az esti órákban megrendezett tréningen a szingapúri Marina Bay utcai pályán. Max Verstappen közel volt ahhoz, hogy az első után a második edzésen is az élen zárjon, de végül a mercedeses Lewis Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak 1:38.773-mal, míg a Red Bull-os holland 1:38.957-tel szintén befért 1:39-en belülre.

Formula 1 on Twitter

Sun down, lights out... front wing off � Alex Albon had an early setback in FP2 - but he bounced back to claim fifth-fastest time of the session #F1 #SingaporeGP https://t.co/8XNqcklD7X

Verstappen így is majdnem egy másodpercet adott csapattársának, Alexander Albonnak, aki menet közben az autóját is összetörte: a thai-brit pilóta a 10-es kanyarban fékezte el magát, a falnak koccanva pedig elhagyta az első vezetőszárnyát – de miután nagyobb kár nem keletkezett az autóban, egy új orrkúppal nem sokkal később folytathatta a körözést. Albon – aki korábban még nem versenyzett Szingapúrban és a Red Bull-lal is csak a harmadik hétvégéjét futja – az ötödik lett.

Sebastian Vettel tetemes lemaradással zárt a harmadik helyen nyolc tizedmásodpercnél is többet kapott Hamiltontól, akinek a csapattársa, Valtteri Bottas még a ferraris németnél is lassabb volt három tizedmásodperccel. A másik Ferrarival az első edzés nagyját kihagyó Charles Leclerc a hatodik időt autózta.

A középmezőny elejében hasonlóan alakultak az erőviszonyok, mint az első edzésen, vagyis a 7-8-9. helyen három Renault-motoros autó végzett: Carlos Sainz Jr. és Lando Norris fogták szendvicsbe Nico Hülkenberget, mögöttük pedig a Toro Rossó-s Pierre Gasly lett a tizedik.

Formula 1 on Twitter

A very tight squeeze... #F1 #SingaporeGP https://t.co/RmULrkPisx

Egyetlen rázósabb incidens történt mindössze a 90 perc folyamán: Sergio Pérez és Kevin Magnussen nem igazán értették meg egymást az utolsó kanyar előtt, mialatt mindketten a gyorskörükre készültek, ennek eredményeként a mexikói nekiszorította a falnak a dán Haas-pilótát. A stewardok megvizsgálták az incidenst, végül a Racing Point versenyzője megúszta egy figyelmeztetéssel.

A harmadik, egyben utolsó szabadedzést szombaton délben indul magyar idő szerint.

A második szabadedzés végeredménye:

Formula 1 on Twitter

FP2 CLASSIFICATION: Hamilton leads, but not by much... #F1 #SingaporeGP

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9115138024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása