TCR: Rendelhető a Lynk&Co modellje

A Lynk&Có-k gyártásáért felelős Geely Group Motorsport bejelentette, hogy mostantól szívesen fogadják a megrendeléseket a 03 TCR-re.

cr_19q3_wtcr_ningbo_fp2_002.jpg

Rengeteg kritika érte a WTCR-csapatok körébe a Lynk&Có-t, amiért az idei évben csak a Cyan Racing versenyeztetheti az autóit, azonban úgy tűnik, hogy jövőre változni fog – a Geely Group Motorsport ugyanis bejelentette, hogy mostantól rendelhető a 03 TCR modell.

„Örömünkre szolgál, hogy 2020-ban már több csapat számára is elérhető lehet a Lynk&Co 03 TCR, azt követően, hogy 2019-ben a Cyan Racinggel sikeresen debütált a túraautó-világkupában”

– kommentálta a bejelentést Victor Yang, a Geely Holding Group alelnöke.

A Lynk&Co 03 TCR ára 130 ezer euró (kb. 43,3 millió forint), szóval, aki szeretne egy ilyet, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia – ugyanis ez a TCR-es költségplafon teteje. Viszont a kínai TCR-autó már az első évében komoly sikereket ért el a WTCR-ben: Yvan Muller és Thed Björk a 3-4. helyen állnak a pontversenyben, idáig összesen öt győzelmet szereztek, míg a dobogók számához (16) Yann Ehrlacher is jócskán hozzájárult, aki 7. az összetettben.

cr_19q3_wtcr_ningbo_race1_005.jpg

Ráadásul első körben a kínai érdeklődőket részesítik előnyben, a hazai piacra való tekintettel. Nem véletlen, hogy előbb kínai nyelven jelent meg a hirdetés, az angol nyelvű változatát pedig a szerda reggeli órákban tették közzé.

„Nagyon boldogok vagyunk amiatt, hogy tovább növelhetjük a Lynk&Co márka és a sport iránti szenvedélyt azzal, hogy több csapat is csatlakozhat az ügyfélkörünkhöz” – tette hozzá a Geely Group Motorsport igazgatója, Alexander Murdzevski Schedvin.

„A márka legnagyobb piacán, vagyis Kínában kezdünk el terjeszkedni, ami ügyfeleink számát illeti. A rendkívül nagy sikernek örvendő TCR-kategória egy költséghatékony, ugyanakkor versenyképes lehetőséget kínál a csapatoknak ahhoz, hogy a világ legmagasabb szintű bajnokságában induljanak. Mi pedig elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ennek egyre inkább a részévé váljunk.”

Fotó: Cyan Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6815115308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása