Formula-E: DTM-élmenővel erősít a Dragon

Sűrű idénynek néz elébe 2020-ban Nico Müller: ugyanis amellett, hogy az ex-Forma-1-es pilóta Brendon Hartley csapattársa lesz a Dragonnál a Formula-E-ben, DTM-pályafutását is folytatja az Audinál.

a198471_medium.jpg

Teljes vérfrissítésen ment keresztül a Dragon pilótafelállása: az amerikai gárda egyik versenyzőjét már bejelentette a Toro Rosso Forma-1-es alakulatánál is megfordult Brendon Hartley személyében – szerdán délelőtt pedig a csapat másik pilótájára is fény derült: Nico Müller a 2019/2020-as idényben bemutatkozik a Formula-E-ben. 

Müller azonban ezzel a lépéssel nem fordít hátat a német túraautó-bajnokságnak (DTM) sem, jövőre is marad az Audi versenyzője. Egyébként idén futja az eddigi legjobb szezonját az immár több mint 100 versenyt jegyző DTM-pályafutása során: minden bizonnyal másodikként rangsorolják majd az év végi elszámolásnál.

Nem lesz teljesen ismeretlen terep a Formula-E a 27 éves svájci számára, hiszen az Audi révén tavaly és tavalyelőtt is vezethetett az idényközi marrakeshi teszten.

„Már találkoztam a csapat nagyjával, a munkának is nekiláttunk. Nagyon motivált csapatról van szó, amely korábban már bebizonyította a Formula-E-ben, hogy képes harcba szállni a futamgyőzelemért és a dobogós helyezésekért” – fogalmazott Müller. – „Ugyanez lesz a célunk a hatodik szezonban, igaz, nagy kihívásnak nézünk elébe, mivel függetlenek vagyunk. Ennek ellenére bízom a csapatban.”

Kettős programot teljesít tehát jövőre Müller, ahogyan azt valószínűleg márkatársa, Robin Frijns is fogja tenni – a holland várhatóan a következő szezonban is a Virgin Racing pilótája lesz, Sam Bird csapattársaként.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra a DTM 2020-as versenynaptárát, de amennyiben átfedésben lesz a Formula-E-ével, akkor Müller esetében a túraautós program élvez majd előnyt.

Fotó: Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7415124362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása