F2: Még mindig kómában van Juan Manuel Correa

Továbbra is az intenzív osztályon ápolják az Anthoine Hubert halálát okozó Forma-2-es baleset túlélőjét. Correa lábát újra meg kellene műteni, csak ez egyelőre nem lehetséges.

1017523845-lat-20190525-_l5r6919.jpg

A Sauber Junior Team by Charouz pilótája, Juan Manuel Correa még a belgiumi Forma-2-es főfutamon szenvedett súlyos sérüléseket egy tömegbalesetben, amiben versenyzőtársa, Anthoine Hubert életét vesztette. Az ecuadori-amerikait azóta is kórházban: előbb Liège-ben kezelték, majd átszállították az Egyesült Királyágba egy specialistához.

Akut, diffúz tüdőkárosodás okozta légúti elégtelenséget diagnosztizáltak, ezért mesterséges kómába helyezték, műtüdős ECMO-kezeléssel tartják életben. A legfrissebb közleményből kiderült, hogy javult tüdőinek az állapota, ahhoz viszont nem eléggé, hogy újra megoperálhassák a lábát.

Balesetét megelőzően kétszer állhatott dobogóra az F2-ben a 20 éves Correa, aki emellett az Alfa Romeo Forma-1-es csapatánál is munkába állt fejlesztőversenyzőként – ezen pozíció keretében a csapat korábbi versenygépét, a 2013-as Sauber C32-est egy héttel a spái hétvége előtt tesztelhette.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8915125756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása