WTCR: Csapatmunkával káoszfutamon nyert Michelisz, vezeti az összetettet
WTCR 2019: Ningbo - Második futam

Elképesztő fordulatokat hozott a fordított rajtrácsos WTCR-futam Kínában: Michelisz keményen csatázott a győzelemért, csapattársaival segítségével meg is lett a harmadik elsőség 2019-ben – legfőbb ellenfelei pedig bajba kerültek, így a vezetést is átvette a BRC magyarja a bajnokságban. A másik magyar pilóta, Tassi Attila is hatalmas versenyt futott: 10 pozíciót javítva hatodikként intették le.

5a962ce9f1c4a2f14ca857949ab54675.jpg

A rajtsorrendben bekövetkezett változásokat követően Michelisz Norbert a második helyről vághatott neki a túraautó-világkupa (WTCR) ningbói fordított rajtrácsos, második versenyének. Michelisznek a Lynk&Có-k szendvicsében kellett helytállnia, de meg tudta őrizni a pozícióját – azonban már az első kör végén pályára rendelték a biztonsági autót.

A dominó Benjamin Leuchter és Tiago Monteiro csattanásával indult, aztán a világkupa-éllovas Esteban Guerrieri kálváriájával folytatódott: összeakadt ugyanis Yann Ehrlacher-vel és Augusto Farfusszal, aminek következtében a korlátnak csapódott, és az első futam után ismét kiesett. Végül a hazai közönsége előtt versenyző Ma Qing Hua került bajba: az Alfa Romeo pilótája az utolsó sikánnál pördült meg kiszakadó jobb hátsó kerékkel, egyelőre ismeretlen okból.

A hatodik kör elején folytatódott a biztonsági autós szakasznak köszönhetően 15 körösre nyúlt verseny, s amíg a mezőny elejében Michelisz – márkatársai, Gabriele Tarquini és Nick Catsburg közreműködésével – tartotta a második helyet az élről induló Andy Priaulx mögött, addig a hátsó traktusban tovább fogyatkozott a létszám: Mikel Azconának kellett félrehúzódnia sérült Cuprájával, majd Guerrieri csapattársa, Néstor Girolami számára is befejeződött a verseny, egy törött jobb első futóművel.

Öt kör volt még hátra, amikor Priaulx alatt elfogytak a gumik, így Michelisz utolérte, és szinte tolta le a pályáról a háromszoros világbajnokot, aki kőkeményen védekezett. A csata ütközésbe torkollott, így Priaulx is kiesett a játékból, Michelisz pedig átmenetileg elvesztette a vezetést – de miután Tarquinivel szemben, három körrel a vége előtt újra az élen találta magát.

Harmadik 2019-es győzelmét szerezte Michelisz Norbert, a magyar mögött Tarquini és Yvan Muller futottak be – Michelisz pedig az élre tört az egyéni kiírásban, 16 ponttal előzi az ismét betliző Guerrierit. Thed Björk és Daniel Haglöf futottak be a dobogósok mögött, Tassi Attilát a hatodik helyen intette le a kockás zászló – a KCMG-s tíz helyet javított, őt Rob Huff, a Haglöffel a hajrában összeakadó Nick Catsburg, Tom Coronel és Kevin Ceccon követték.

Aki pedig célba ért, az lényegében pontot is szerzett, mivel Priaulx-lal együtt 11-en estek ki. Jean-Karl Vernay, Mehdi Bennani, Johan Kristoffersson, Gordon Shedden és Ehrlacher osztoztak az utolsó pontokon. Az eredmény egyelőre nem hivatalos, vizsgálják a Michelisz-Priaulx ütközést.

9:50-től a harmadik futammal zárul a ningbói WTCR-program.

FRISSÍTÉS: Néhány órával a leintést követően megerősítették, hogy Michelisz Norbert megtarthatja a futamgyőzelmet – részletek itt:

WTCR: Döntöttek Micheliszék ügyében

Fellélegezhetnek a magyar szurkolók, ugyanis helybenhagyták Michelisz Norbert futamgyőzelmét, nem büntették az Andy Priaulx-lal való ütközéséért. Véglegesek a ningbói WTCR-futamok eredményei.

A második futam hivatalos végeredménye:

wtcr_2019_ningbo_r2.jpg

Fotó: Frédéric Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8515093198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása