WTCR: 21-en 1 másodpercen belül az első időmérőn, Michelisz a második sorban
WTCR 2019: Ningbo - 1. időmérő edzés

Sokáig vezette is a túraautó-világkupa (WTCR) ningbói első időmérő edzését Michelisz Norbert, de végül Yvan Muller szerezte meg a rajtelsőséget a szombati versenyre. A BRC magyarja negyedik rajthelye ellenére is kényelmes helyzetben várhatja a folytatást, közvetlen riválisai ugyanis a TOP-10-be sem fértek be.

fcab0fcd52cca667a70da451fdd55c66.jpg

Meglehetősen furcsán az első WTCR-időmérő Ningbóban, a márkákon belül ugyanis szokatlanul nagy különbségek alakultak ki. Többek között ez a hétvége elején hatalmas viszályt szító Lynk&Co-ról is elmondható: a kínaiak mindössze egyetlen autóval jutottak be a legjobb tízbe hazai pályán, azzal viszont az első rajtkockáig meg sem álltak: Yvan Muller idei első pole-ját szerezte, igaz, 1:50.848-as idejével hajszállal előzte meg a hazai pályán versenyző Ma Qing Huát.

Az Alfa Romeo versenyzője így a második rajtkockába szorult, a harmadik pedig a hajnali szabadedzést az élen záró Mikel Azcona lett a PWR Racing Cuprájával. Michelisz Norbert ugyan gyorsan az élre állt a kvalifikáció kezdetén, de ahogyan javult a pálya állapota, úgy a köridők is egyre gyorsultak – így legjobb hyundaiosként a negyedik lett, viszont az eredetileg 24 pontos lemaradásából két egységet máris lefaragott a hondás Esteban Guerrierivel szemben. A Münnich Motorsport argentinja csak a 9. lett, de az első futamot csak a 12. rajtkockából várhatja, a portugáliai versenyhétvégéről ugyanis hozott magával egy háromhelyes rajtbüntetést.

abf77fcbadd8de7e8696ef7c26d86c4b.jpg

Hazai pályán pole-ban a Lynk&Co.

A harmadik rajtsorba a volkswagenes Johan Kristoffersson és a hyundaios Nick Catsburg kvalifikáltak, míg a TOP-10-et Aurélien Panis (Comtoyou-Cupra), Augusto Farfus (BRC-Hyundai), Guerrieri és Daniel Haglöf (PWR-Cupra) tették teljessé.

Több nagyobb név is szokatlanul hátul van, persze mindez betudható a nagyon kicsi különbségeknek: még a 21. helyezett Tiago Monteiro is egy másodpercen belül végzett Mullerhez képest. Guerrieri 12. rajthelye mellett jó hír Michelisznek, hogy közvetlen bajnoki riválisai közül a Lynk&Có-s Thed Björk is csak a 13. helyről indulhat, míg az edzés elején motorhibával küszködő Néstor Girolami a 18.-ról. Az már nem annyira örömteli fejlemény a magyar szempontjából, hogy csapattársa, Gabriele Tarquini csak a 23. lett.

A mezőny másik magyar versenyzője, Tassi Attila a 24. rajtkockát szerezte meg magának a KCMG-Hondával.

Az első futam 9:40-kor indul közép-európai idő szerint, az eseményeket élőben közvetíti az Eurosport 1 és az M4 Sport is.

Az első időmérő edzés (eredeti) végeredménye:

wtcr_2019_ningbo_q1.jpg

Fotó: Clement Luck, Frédéric Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8015084508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása