F3: Nem úszta meg sértetlenül a repülést Peroni, Armstrong bukta a dobogót

A Forma-3-as monzai főverseny leintését követően nemcsak az utólagos büntetésekről, hanem az óriásit bukó Alex Peroni állapotáról is tájékoztatták a nagyérdeműt. Az ausztrál pilóta gerincsérülést szenvedett, így biztosan nem áll rajthoz a sprintversenyen, miközben a Prema hármas helyett csak kettős győzelmet ünnepelhet.

1017713174-lat-20190907-_l5r5407.jpg

Anthoine Hubert egy héttel ezelőtti tragédiáját követően mindenkiben megállt egy pillanatra az ütő, amikor a Forma-3-as széria olaszországi fordulójának első futamán megpillantotta Alex Peroni esését: a Campos Racing pilótája éppen pontszerző helyért volt csatában, amikor lesodródott a Parabolicában, majd a bukótérben lehelyezett fekvőrendőrt – aminek az lett volna a célja, hogy eltántorítsa a pilótákat attól, hogy a pálya leszélesítésével nyerjenek időt – eltalálta, ami után megállíthatatlanul emelkedett a levegőbe az autója, ami aztán a gumifal tetején landolt.

Peroni ugyan a saját lábán hagyta el a helyszínt, de mint kiderült, magát a balesetet nem úszta meg sértetlenül: a 19 éves versenyző egyik hátcsigolyája eltört, a vasárnapi sprintfutamon emiatt nem is tud rajthoz állni – igaz, az autója sem úszta meg egydarabban a hatalmas bukást. Elővigyázatosságból és további ellenőrzések végett a monzai San Gerardo kórházban tartják.

Meg kell jegyezni, hogy az ominózus „hurkákat” az eset után eltávolították, ez állt annak hátterében, hogy tízperces késéssel kezdték a Forma-1-es harmadik szabadedzést.

1017713547-lat-20190907-_r3i9816.jpg

A futam utózöngéihez tartozik, hogy két időbüntetést is kiosztottak utólagosan – az egyiket Marcus Armstrongnak, a másikat Felipe Drugovich kapta. A premás az első biztonsági autós fázis alatt vétett az előírások ellen, az ezért kapott 20 másodperces büntetésével elbukta a dobogós helyezését, a 21. helyre esett vissza, így csapattársa, Jehan Daruvala lett a második, a jenzeres Yuki Tsunoda pedig a harmadik. A Carlin brazilja a másik biztonsági autós szakasz alatt lépte túl a minimum deltaidőt – kihágásért öt másodpercet írtak hozzá az idejéhez, amivel a 11. helyett csak a 16. pozícióban rangsorolták.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4015050750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása