DTM: 2020-ban Monzába megy a DTM!

A szervezők bejelentették, Misano helyett Monzában rendezik meg jövőre a német túraautó-bajnokság (DTM) olaszországi fordulóját.

dtm-1557148333.jpg

Szerdán este megerősítették a pletykákat, így immár hivatalosnak tekinthető, hogy jövőre Monzában is megveti a lábát a DTM. A Milánó közelében található helyszín ezzel a misanói pályát váltja a versenynaptárban, ahol tavaly még éjszakai futamot rendeztek Alex Zanardi részvételével, míg idén a többszörös MotoGP-futamgyőztes Andrea Dovizioso csatlakozott a mezőnyhöz – ám mindennek ellenére a nézőszám és a médiaérdeklődés is számottevően alacsonyabb volt a vártnál.

Monza immár a negyedik olaszországi helyszín lesz a DTM történelmében, hiszen Misano (2018-2019) mellett korábban Mugellóban (1994-1996, 2007, 2008) és az Adrián (2003, 2004, 2010) is vendégeskedett a bajnokság.

„A szurkolók körében világszerte legendásnak számít Monza. A pálya karakterisztikájából adódóan pedig kerék a keréken csatákra lehet számítani nagy tempónál, továbbá jó előzési lehetőségeket is kínál” – kommentálta a bejelentést Gerhard Berger, a DTM promóteri feladatait ellátó ITR elnöke, aki nem mellesleg Forma-1-es nagydíjat is nyert ezen a pályán, 1988-ban.

1b63937b-fa41-42c7-bfc9-e9ec464af5fa.jpg

„Ez az első alkalom, hogy Monzában teszi tiszteletét a DTM, büszkeséggel tölt el minket a forduló megrendezése”

– tette hozzá az Autodromo Nazionale di Monza általános ügyvezetője, Pietro Benvenuti.„Ezek a versenyek, amelyek egy fontos szervezet támogatását élvezik, lehetővé teszik számunkra a jövőben, hogy még jobban kiaknázzuk a pályában rejlő lehetőségeket.”

Az ITR ügyvezető igazgatója, Achim Kostron eközben azt is elárulta, hogy a DTM kétéves szerződést írt alá a monzai aszfaltcsíkkal.

„Hálások vagyunk a misanóiaknak, amiért az elmúlt két évben fantasztikus partnerekként működtek közre a DTM Olaszországba való visszatérésében. Mindhárom gyártónk, vagyis az Aston Martin, az Audi és a BMW számára is fontos piac Olaszország. A következő lépés az, hogy nagyobb figyelmet generáljunk a DTM-nek Olaszországban, hiszen az ország leghíresebb versenypályáján fogunk versenyezni” – jegyezte meg Kostron.

Egyelőre nem tudni, mikor is rendezik pontosan a DTM monzai fordulóját, a 2020-as versenynaptárt várhatóan a hockenheimi szezonzáró hétvégén, október 4-e és 6-a között hozzák nyilvánosságra.

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7815040710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása