F1: Verstappen a mezőny végéről indul Olaszországban

Motort cserélnek a Red Bull húzóemberének az autójában, sorstársként csatlakozik mellé korábbi csapattársa, a Toro Rossóhoz lefokozott Pierre Gasly is.

ap-21e8yxcuh1w11_news.jpg

Egy újabb fejlesztési hullám zárul le a Hondánál, ugyanis a Forma-1-es Olasz Nagydíjig mind a négy Honda-motoros autóba bekerül a legfrissebb verziójú erőforrás. Az előző hétvégén Belgiumban Alexander Albon Red Bulljába, valamint Danyiil Kvjat Toro Rossójába szerelték be a negyedik specifikációjú motort, Monzában pedig a csapattársak, Max Verstappen és Pierre Gasly is megkapják az újításokat.

Ennek értelmében mind az összetett tabella harmadik helyén Red Bull-os, mind pedig a Toro Rossóhoz visszaküldött Gasly is csak a rajtrács végéről várhatja a szezon tizennegyedik versenyét.

Taktikai szempontból mindenképpen jól időzített a cserével a Red Bull, mivel a hosszú egyenesekből, tempós kanyarokból és kemény féktávokból álló monzai aszfaltcsíkon nem olyan jók az esélyeik. Ellenben két héttel később, Szingapúrban akár nyerhet is a Milton Keynes-i istálló, viszont ott nem előnyös hátulról rajtolni, mert előzési pontból is kevesebb van.

„Úgy gondolom, nem lesz problémánk az előzésekkel” – idézi a Reuters Verstappen gondolatait. – „Viszont ha a mezőny végéről indul az ember, nem hiszem, hogy reális lenne nagyobb célt kitűzni. Szerintem valószínű, hogy még a legjobb négy sem lesz elérhető számunkra, annál lejjebb azonban bármi.”

Spa-Francorchamps-ban Albon első Red Bull-os versenyén hasonló okokból kifolyólag csak a 17. helyről indult, végül – némi szerencsével és briliáns előzésekkel – az ötödik pozícióban intették le. Eközben Verstappennek egy körig sem tartott a „hazai” futama, miután az első kanyarban ütközött Kimi Räikkönen Alfa Romeójával egy elhamarkodott megmozdulás következtében.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4115040126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása