F1: Monzában a Ferrari is beveti az új motort

saturdaybelgium19-807727.jpg

Megerősítette futamelőzetesében a Ferrari, hogy az Olasz Nagydíjon Charles Leclerc és Sebastian Vettel is a legfrissebb motorspecifikációval készül harcba szállni az újabb győzelemért.

Eleve fontos időszak a mostani a Ferrarinak, de kétségkívül a soron következő, olaszországi hétvége lesz a legfontosabb a maranellói gárdának a 2019-es Forma-1-es szezonban. A készülődés pedig a lehető legjobban sikerült, ugyanis a hasonlóan hosszú egyenesekkel teletűzdelt és a motorerőt komolyabban igénybe vevő belgiumi pályán megszerezte idei első győzelmét a csapat, méghozzá az elsőbálozó Charles Leclerc-rel.

Csakhogy a Ferrari Spa-Francorchamps-ban – partnercsapataival, az Alfa Romeóval és a Haasszal ellentétben – még nem a legfrissebb verziójú motorját használta. Ez Olaszországban változni fog, mivel az olaszok rögtön dupláznának a győzelmek számát illetően.

„A monzai az a pálya, ahol minden évben magas átlagsebességet produkálunk: hosszú egyenesekre és kemény féktávokra, valamint alacsony leszorítóerőre kell felkészülni. Ezen a hétvégén ennek megfelelően bevetjük a harmadik motorspecifikációnkat” – idézi a Ferrari sajtóanyaga a csapatfőnök, Mattia Binotto szavait. –

„Belgiumban láthattuk, hogy ahhoz, hogy nyerjünk, muszáj mindent tökéletesen csinálni, és ugyanez a célunk Monzában is. Nem lesz lehetőségünk hibázni.”

„Mindig fontos nekünk a hazai verseny, de most még annál is inkább, hiszen 90. évfordulóját ünnepli a Scuderia Ferrari. Az, hogy a hazai rajongóink előtt versenyezhetünk, mindig is egy extra löketet és motivációt jelentett számunkra. Ezektől eltekintve is, nincs még egy olyan pódium, mint a monzai, és úgy hisszük, hogy közönségből sincs jobb az olasznál” – tette hozzá.

A Ferrari utoljára 2010-ben tudott nyerni hazai futamot, és Sebastian Vettel tavaly nagyon közel járt hozzá, hogy megtörje a jeget – a német reméli, hogy idén sikerül is egy számára egyébként is különleges helyszínen. „Nagyon sokat jelent, hogy Olaszországban, Monzában, a tifosi szívében versenyezhetek, főleg úgy, hogy 2008-ban egy Ferrari-motoros autóval szereztem az első győzelmemet, de még nem egy Ferrarival. Ez volt az, amin az előző években próbáltunk változtatni. Mindig egyre közelebb és közelebb kerültünk, de az utolsó lépés még hiányzik” – mondta.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2715039564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása