F1: Vége a Haas kísérletének

gro1-198.jpg

A bukdácsoló formát nyújtó kannapolisi együttes bejelentette, hogy a nyári szünet után már nem fognak kísérletezni a különböző specifikációjú autókkal – a Forma-1-es Belga Nagydíjon Romain Grosjean és Kevin Magnussen is a továbbfejlesztett autóval indul.

Az elmúlt versenyhétvégéket rendhagyó felállásban teljesítette a Haas, ugyanis miután az amerikai gárda mind egykörös tempóban, mind pedig a hosszabb etapokon szenvedett, Romain Grosjean tanácsára szétválasztotta a versenyzőket – a francia a régebbi, melbourne-i autót, Kevin Magnussen pedig a Spanyolországban bemutatott, frissített változatot hajtotta, majd a német hétvégétől kezdve újabb alkatrészeket helyeztek fel az autójára.

A közel négyhetes nyári szünet lecsengésével a Haas közölte, hogy véget ért a kísérleti időszak, és számos finomítást követően, a spái versenyhétvégén Grosjean és Magnussen a VF-19 legfrissebb verziójával gördül pályára.

„Spában már a továbbfejlesztett autóval fogunk versenyezni, amit Hockenheimben is használtuk. Elég sok mindent sikerült megtudnunk róla, néhány elem kicserélésével pedig igyekeztünk javítani az autón. Megegyező autókkal fogunk futni, így remélhetőleg, még több mindent fogunk megtanulni”

– nyilatkozta a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner.

Steiner azt is elismerte, hogy már inkább a 2020-as szezonra koncentrálnak a csapatnál, ennek ellenére elképzelhető, hogy érkezik még néhány frissítés a mostani konstrukcióhoz is. „Látnunk kell a szélcsatornában, hogy mire mentünk azokkal az apró javítgatásokkal, amiket eszközöltünk a 2019-es autón” – mondta.

Égető a csapat helyzete, mert csak a Williamst előzi a konstruktőri kiírásban, 17 ponttal elmaradva az ötödik helyen álló Toro Rossótól.

„Próbáljuk a lehető legjobb formánkat nyújtani, de papíron kicsit komplikáltabbak a dolgok, mint voltak tavaly. Jól zártuk a nyári szünetet, mert több problémánkat is sikerült megérteni, így remélhetőleg úgy térünk vissza, hogy komoly pontokért csatázzunk. Ahogyan tettük például tavaly Ausztriában, ahol 22 pontot gyűjtöttünk egyetlen hétvége alatt”

– jegyezte meg Grosjean.

Fotó: Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2415027824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása