F1: Mégsem Ocon lesz Hamilton csapattársa?

jm1825no19.jpg

Német lapértesülések szerint úgy döntött a Mercedes, hogy a 2020-as szezonnak is változatlan pilótafelállással vág neki – emiatt pedig a brackley-i csapat tartalékversenyzője a Renault-nál köthet ki.

Szinte bármelyik pillanatban megerősítheti a Mercedes, ki lesz Lewis Hamilton csapattársa jövőre – azonban a német Auto Bild úgy tudja, már lefutott a kérdés: kitart Valtteri Bottas mellett a bajnokcsapat, újabb esélyt kap a finn a bizonyításra. Viszont ez egyúttal azt is jelenti, a brackley-iek tartalékosának, Esteban Oconnak máshol kell helyet találnia magának, ha vissza akar térni.

A német sajtó szerint már ez a kérdés is tisztázott: minden jel arra mutat, hogy Ocon a Renault-hoz szegődik, ahol Daniel Ricciardo csapattársa lesz. A francia csapatváltásának értelmében Nico Hülkenbergnek távoznia kell Enstone-ból, és úgy hírlik, 2020-ban már a Haas színeit képviseli – ez a német szempontjából azért lehet pikáns, mert Kevin Magnussen lehet a csapattársa.

Hülkenbergnek és Magnussennek pedig már van közös múltja, csörtéjük a 2017-es Magyar Nagydíjon csúcsosodott ki. Akkor a renault-s a futam utáni interjúk alatt odament a dánhoz, és közölte, ő a legsportszerűtlenebb versenyző a mezőnyben – erre Magnussen annyit reagált csupán, hogy „sz*pja le”. Amennyiben igazak a hírek, Romain Grosjean jövője kerülhet veszélybe a Forma-1-ben.

Ocon korábban megfordult a Manornál és a Force Indiánál is, 50 nagydíjon indult idáig. Legjobb eredményeinek két ötödik hely számít, a 2017-es Spanyol és Mexikói Nagydíjakról.

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1915019918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása