Bajnok lett Japánban a kiebrudalt Renault-junior

ecc62cluyaaswx4.jpg

Első évében behúzta a japán Forma-3-as sorozatot Sacha Fenestraz.

Noha még a szeptember végén esedékes, okayamai szezonzáró hátravan a japán Forma-3-as bajnokság 2019-es idényéből, a legfontosabb kérdés, vagyis a bajnoki cím sorsa már eldőlt. Ugyanis az utolsó előtti, Motegiben rendezett hétvégén két futamot is nyert Sacha Fenestraz a háromból, amivel megszerezte idei hetedik és nyolcadik győzelmét – ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a B-Max Racing with Motopark színeiben.

A 20 éves Fenestraz tavaly felemás szezont futott a Forma-3-as Európa-bajnokságban, ami miatt a Renault Forma-1-es csapata is kihátrált mögüle, így kötött ki Japánban.

S miközben ő már a debütáló versenyén győzni tudott, majd zsinórban négy győzelmet szerzett – végig dominálva az autopolisi hétvégét és elsőként célba érve az okayamai nyitófutamon –, addig legközelebb riválisa, Rimoto Miyota számára nem alakult ennyire simán az idény. Kétszer is kizárták az egyébként hat futamot nyerő japán versenyzőt, de az ezüstérem már garantált neki.

Fenestraz a japán Super GT-ben is érintett, ahol a Kondo Racing Nissan GT-R GT3-asán osztozik Kazuki Hiramine-nel a GT300-as kategóriában. Jelenleg a második helyen állnak a kategóriában, mindössze négy ponttal elmaradva az ARTA-Honda duójától, Nirei Fukuzumitól és Shinichi Takagitól, miután az előző, thaiföldi hétvégén az utolsó pillanatban maradtak le a futamgyőzelemről.

Fotó: Sacha Fenestraz / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6815014702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása