F1: Hamilton véleményét is kikérték a Mercedesnél

m207274.jpg

Az olasz sajtónak Toto Wolff bevallotta, hogy a Mercedes Lewis Hamiltont is megkérdezte arról, ki legyen a csapattársa 2020-ban.

Minden bizonnyal a hetekben eldől, ki lesz a jövő évi Forma-1-es szezonban Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél – minden bizonnyal vagy jelenlegi csapattársa, Valtteri Bottas, vagy a brackley-i gárda tartalékosa, Esteban Ocon lesz a befutó. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elismerte, hogy lehetséges csapattársainak listáját maga Hamilton is kézhez kapta – persze, rögtön hozzátette, hogy nem ő fogja kimondani az utolsó szót, de a Mercedes figyelembe veszi az ő véleményét is a döntésben.

„Mindenképpen úgy döntünk, hogy az a csapat érdekeit szolgálja, de Lewis már hosszú ideje velünk van. Így, igen, odaadtam a rövid listánkat neki is, és kikértük a véleményét”

– nyilatkozta Wolff az olasz sportújságnak, a La Gazzetta dello Sportnak. – „Azonban ő is ugyanúgy gondolkodik, mint mi. Mindkét versenyző megérdemelné, hogy Lewis csapattársa legyen jövőre.”

Arról is kérdezték a csapatfőnököt, hogy várhatóan mikor hozzák nyilvánosságra a döntést – azonban ezt nem volt hajlandó elárulni. „Nagyon sokat beszéltünk már erről a sajtóval, nem akarok időpontot kitűzni. Mondjuk azt, hogy néhány héten belül meghozzuk a döntést” – felelt a kérdésre.

m207114_m35925_bottas_ocon.jpg

Vajon kié lesz jövőre a másik Ezüst Nyíl: Bottasé vagy Oconé? – Szavazás a cikk végén!

Wolff azonban leszögezte, hogy bárhogyan is döntenek, a hátrányosabb helyzetbe hozott versenyző kezét sem fogják elengedni – morális küldetésnek tekintik a Mercedesnél, hogy az adott pilótának találjanak másik ülést a Forma-1-ben.

Egy pletykára is reagált Wolff, miszerint Fernando Alonso lesz Lewis Hamilton csapattársa, és a Mercedesnél tér vissza a sportágba egy év kihagyás után. „Nem akarjuk megismételni a történelmet, mindazt, ami akkor történt, amikor együtt voltak a McLarennél” – utalt Wolff a brit és a spanyol 2007-es rivalizálására.

Wolff tagadta a jelenleg a Ferrarinál versenyző négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel érkezését is: „Sebastian jelenleg a Ferrari egyik alappillére, és az is marad. Azt nem tudom, mit fog csinálni 2021-ben. 2020 után minden nyitott lesz.”

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2815012408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása