W Series: Chadwick a pole-ban a szezonzárón
W Series 2019: Brands Hatch - Időmérő edzés

w6i5350.jpg

Az élről indulva őrizheti meg első helyét az összetettben és lehet a W Series történetének legelső bajnoka Jamie Chadwick, miután megnyugtató fölénnyel húzta be a Brands Hatch-i időmérőt. A Williams F1-es teszt- és fejlesztőpilótájának legfőbb ellenfele az ötödik helyről várhatja a startot.

A vasárnapi délelőtti órákban megrendezték a W Series idei utolsó kvalifikációját, amely az eddig valamennyi futamon dobogóra álló és a bajnoki pontversenyt 13 ponttal vezető Jamie Chadwick elsőségét hozta, idén harmadjára. A brit hölgy – akinek innen már egy dobogós hely is elegendő ahhoz, hogy bajnok legyen – 1:22.425-ös idejének köszönhetően majdnem négytizedes fórral előzte honfitársát, Alice Powellt, a harmadik pedig Esmee Hawkey lett.

A pénteki napot uraló, ám az utolsó gyorskörét elrontó finn Emma Kimiläinen negyedikként végzett, megelőzve a bajnoki cím másik várományosát, Beitske Vissert, aki az ötödik helyen majdnem nyolc tizedmásodperccel kapott ki riválisától – így is örülhet annak a holland, hogy hamarabb futotta meg azt a bizonyos 1:23.210-es időt, mint Fabienne Wohlwend, másképpen csak a liechtensteini mögül indulhatna.

Miki Koyama, Sarah Moore, Jessica Hawkins és Vicky Piria zártam még a legjobb tíz között – közülük utóbbi kettő az automatikus 2020-as indulási jogért harcol, ugyanis azt csak a tabella első tizenkét helyezettje kapja meg, a többieknek (és az újonnan csatlakozni kívánóknak) részt kell venniük az újabb válogató procedúrán.

Egyetlen magyar érdekeltségünk, Keszthelyi Vivien a sorozat másik hivatalos tesztpilótája, a belga Sarah Bovy mögött végezve a 17. időt autózta.

A végső összecsapásra a DTM-verseny után, 16:10-től kerül sor. A zárófutamot a W Series közösségi platformjain élőben kísérhetjük figyelemmel.

Az időmérő edzés végeredménye:

W Series on Twitter

Full results after today's #WSeries qualifying at @Brands_Hatch.

Fotó: W Series Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3715004880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása